BAC 2016. Emotii mari 137.000 de candidati. Subiectele la limba si literatura romana

Peste 137.000 de candidati din toate promotiile s-au inscris pentru proba scrisa la Limba romana a Examenului National de Bacalaureat, anunta Ministerul Educatiei. In acest an, lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat in alt judet.

luni 04 iulie 2016 , 08:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au inceput luni cu testul de limba si literatura româna.

La profilul UMAN, la primul subiect, elevii au primit un text dramatic care a trebuit analizat ( „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu). Subiectul II - un text argumentativ pentru rolul lecturii în dezvoltarea personală. Iar în final, la al treilea subiect, liceenii au comentat relaţia dintre două personaje dintr-un roman psihologic.

Susa foto: evz.ro

Susa foto: evz.ro

 

Elevii de la PROFILUL REAL au primit la Subiectul I, un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona). Subiectul II a continut text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor, iar Subiectul III – viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

Susa foto: evz.ro

Susa foto: evz.ro

Marti, se va desfasura proba de limba si literatura materna, iar miercuri, 6 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie si Matematica, informeaza news.ro.

Ultima proba scrisa din sesiunea curenta, proba la alegere a profilului si specializarii este programata vineri, 8 iulie, unde candidatii au putut opta pentru una dintre urmatoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Pentru sustinerea probelor scrise s-au inscris peste 137.300 de candidati din toate promotiile in cele 473 de centre de examen.

Afisarea primelor rezultate a fost stabilita in calendarul de examen pentru data de 12 iulie, pâna la ora 16.00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 16 iulie.

Potrivit Ordinului nr. 5.080 din 31 august 2015 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat national 2016 publicat in Monitorul Oficial pe 15 septembrie 2015, lucrarile elevilor nu vor mai fi corectate automat intr-un alt judet decat cel in care au sustinut examenul, ci numai in cazul in care Comisia Nationala de Bacalaureat decide acest lucru.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si