BAC 2017. Elevii au sustinut astazi proba orala la Limba romana. Cum s-au descurcat elevii

Bacalaureatul incepe, marti, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, testarea candidatilor la aceasta proba urmand sa se desfasoare si miercuri.

Author: A.C. marți 06 iunie 2017 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aproximativ 145.000 de absolventi de liceu sustin Bacalaureatul in prima sesiune, care incepe marti cu probele orale, sustinute pana in 16 iunie, probele scrise urmand sa aiba loc din 26 iunie.

Bacalaureatul incepe cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana.

Testarea se va desfasura marti si miercuri.
In 8 si 9 iunie va avea loc proba orala la limba materna, iar in 9 iunie si 12-13 iunie, candidatii vor sustine proba de competente digitale. Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, programata intre 14 si 16 iunie.

Subiectele pentru probele orale de limba romana si limba materna cuprind texte literare si nonliterare, functionale si

nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta- experimentat, avansat si mediu.

In cazul in care un candidat refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele de la probele de competente lingvistice si digitale, se considera ca acesta nu a sustinut proba.

Probele scrise vor incepe in 26 iunie cu limba si literatura romana, 27 iunie- limba si literatura materna,  28 iunie – proba obligatorie a profilului si specializarii (matematica sau istorie), 30 iunie- proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afisate in 5 iulie, pana la ora 16.00 si in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile, afisarea rezultatelor finale fiind programata in 10 iulie.

Elevii participanti la olimpiade, dar si cei care au fost acceptati, in etapa preliminara, la universitati din strainatate vor sustine examenul national de bacalaureat intr-o sesiune speciala care va avea loc din 29 mai si pana in 9 iunie.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si