BACALAUREAT 2019. „Plumb” pe foaia de examen. Puțini liceeni au știut prima strofă a poeziei lui Bacovia

BACALAUREAT 2019. Zi cu provocari maxime pentru absolventi de liceu. Au sustinut prima proba scrisa a examenului de Bacalureat: limba si literatura romana, iar testul nu a fost deloc unul usor. Ultimul subiect al examenului i-a pus in dificultate pe multi.

D.S., luni 01 iulie 2019 , 19:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Entuziasmul pe care il afisasera inainte de examen a disparut pentru multi dintre absolventii de liceu dupa cele 3 ore petrecute cu subiectele in fata. Au avut de ales intre Arghezi si Barbu la profilul Uman si Bacovia si Blaga, la profilul Real.

Cu greu am gasit pe cineva la un liceu de top din Capitala care sa recite corect macar prima strofa din poezia „Plumb” de Bacovia.

BACALAUREAT 2019. O alta absolventa a iesit din sala de examen convinsa ca a comentat poezia Testament a lui Tudor Arghezi.

Profesorii de limba romana cosidera ca subiectele au fost concepute in asa fel incat orice elev sa poata obtine nota 7. Recunosc, insa, ca nu le-au permis candidatilor sa dezvolte propriile idei.

BACALAUREAT 2019. Examenul de astazi a adus si cateva incidente: in Capitala, 2 elevi au fost eliminati din sali dupa ce au fost prinsi cu telefonul asupra lor. Probele examenului maturitatii continua maine cu limba materna, iar miercuri si joi urmeaza examenele obligatorii si optionale, specifice profilului. Din cei peste 140 de mii de absolventi de liceu la nivel national, care sustin anul acesta Bacalaureatul, aproape 15.000 sunt din seriile anterioare.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si