Bacalaureat 2020. 64,5% - rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat

Rata finală de promovare înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială, este de 64.5%, a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC). Rata a rămas nemodificată după soluţionarea contestaţiilor din etapa specială. 307 elevi au terminat examenul cu media 10.00.

R.B., duminică 12 iulie 2020 , 15:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit MEC, pentru promoţia curentă, rata de promovare este de 72.9% (87.951 de candidaţi), iar pentru promoţiile anterioare de 27.6% (7.519 candidaţi). 307 candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

S-au prezentat la examenul din acestă sesiune 147.929

de candidaţi (120.725 din promoţia 2020, respectiv 27.204 din promoţiile anterioare).

Nota minimă de promovare este 5

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media generală pentru promovarea examenului este cel puţin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi (267 în total).

Citeste si: Bacalaureat 2020. Rata de promovare a crescut după contestații

Rata de promovare (absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului naţional de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 64.5%, în condiţiile în care înainte de cotestaţii era 62,9%.

Când se va desfășura a doua sesiune a Bacalaureatului

A doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în perioada 24 august- 5 septembrie. Înscrierile încep luni, 13 iulie şi se încheie, vineri, 24 iulie.

Citeste si: Admitere liceu 2020: Tot ce trebuie să ştii despre completarea opţiunilor

Documentele-tip de înscriere- completate şi

semnate- pot fi depuse la secretariatele unităţilor de învăţământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/poştă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităţilor de învăţământ.

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24- 27 august, astfel:

• 24 august: Limba şi literatura română- E.a)
• 25 august: proba obligatorie a profilului- E.c)
• 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării- E.d)


• 27 august: Limba şi literatura maternă -  proba E.b)

Citeste si: Selly, primele imagini cu noul său apartament de lux din Capitală: „Sunt foarte fericit!”


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt... Curs valutar BNR marți, 13 aprilie 2021: Euro și dolarul cresc față de leu! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Altă cale nu e! Bărbați sau puștani Altă cale nu e! Bărbați sau puștani
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID? Diana Șoșoacă, acuzații grave la adresa medicilor. DE CE MOR pacienții COVID?
infoactual.ro
Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune... Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu. „Spitalul se supune tuturor rigorilor legale…”
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si