BAC 2020. Când se afișează rezultatele. Schimbarea de la Bacalaureat care vizează toți elevii

Sesiunea de Bacalaureat 2020 s-a desfășurat în condiții speciale în acest an, din cauza epidemiei de coronavirus. Cu toate acestea, a fost anunțată o premieră.

I.C., luni 29 iunie 2020 , 09:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultatele la Bacalaureat 2020 vor fi afișate pe data de 30 iunie pe edu.ro și la avizierele liceelor, însă din acest an numele elevilor nu vor mai fi făcute publice, fiind înlocuite cu un cod unic al candidatului, după aceeași modalitate folosită la Evaluarea Națională.

Fiecare elev va primi un cod unic specific cu care va putea verifica ce note a luat la Bacalarueat 2020. Pe listele Ministerului Educației, lângă nota și media generală, va apărea și acest cod unic, fără a mai afișa numele candidatului.

„Am ales să anonimizăm numele și prenumele copilului pentru că avem o solicitare din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal și într-adevăr, trebuia să respectăm regulamentul Uniunii Europene privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari.

Sesiune specială pentru Evaluare Națională și  Bacalaureat 2020

Ministrul Educației a explicat că eleviii care vor susține examenele în etapa specială vor avea șanse egale pentru admiterea la liceu sau la facultate.

Citeste si: Rezultate BAC 2020: Scrie CODUL AICI şi află ce notă ai luat!

De exemplu, probele sesiunii speciale pentru Evaluarea Națională se încheie pe 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu începe pe 10 iunie.

Depunerea contestaţiilor

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, afișarea rezultatelor se va face

prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Calendar Bacalaureat 2020

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00- 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00- 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citeste si: BAC 2020: Subiecte Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică...

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Rata de promovare în anii trecuţi

În 2019, doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației.

Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78. Este cel mai slab procent din ultimii 5 ani.

Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere ușor față de acest procent.

Ministerul a anunţat că rata de promovare este de 67,2%, fiind raportată la numărul celor prezenţi. Potrivit MEN, rata calculată astfel este cea mai mică din ultimii 4 ani.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR vineri, 7 mai 2021: Euro și dolarul scad! Care sunt cele mai noi cotații Curs valutar BNR vineri, 7 mai 2021: Euro și dolarul scad! Care sunt cele mai noi cotații
spotmedia.ro
Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de... Vacanțele în străinătate se vor scumpi considerabil vara asta. Anunţul vine direct de la Booking.com
spotmedia.ro
Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr.... Dozarea anticorpilor după vaccinare e esențială, bine de făcut sau doar un moft? Dr. Adrian Marinescu răspunde la întrebările zilei
b1.ro
Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului... Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației
infoactual.ro
Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina! Cât mai durează pandemia? Numerolog: La această DATĂ, totul se va termina!
infoactual.ro
Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața Tragedie la România TV. O jurnalistă cunoscută a pierdut lupta cu viața
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si