Măsura introdusă de autorități în timpul probelor de Evaluare Națională va fi introdusă din acest an și pentru examenul de Bacalaureat.

În urma unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației a hotărât ca elevii să își poată vedea notele de la Bacalaureat cu ajutorul unui cod unic.

Fiecare candidat la examen va primi un cod unic – Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului) – pe care fiecare elev va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Rezultatele vor fi astfel afișate atât la avizierele liceelor, cât și pe platforma Ministerului Educației, potrivit edupedu.ro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020

Sesiune specială pentru Evaluare Națională și  Bacalaureat 2020

Ministrul Educației a explicat că eleviii care vor susține examenele în etapa specială vor avea șanse egale pentru admiterea la liceu sau la facultate.

De exemplu, probele sesiunii speciale pentru Evaluarea Națională se încheie pe 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu începe pe 10 iunie.

Este nevoie de mai multe cadre didactice pentru supraveghere

Introducerea regulilor de distanțare a făcut ca examenele să se desfășoare în mai multe săli de clasă și să fie nevoie de un număr mai mare de cadre didactice, ceea ce, a recunoscut Monica Anisie, reprezintă o problemă.

Citeste si:   Evaluare Națională și Bacalaureat: sesiuni speciale pentru elevii care au temperatura peste 37,3

„Avem nevoie de mai multe cadre. Eu sunt convinsă că toți colegii mei înțeleg că este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie să îl acorde acestor elevi, sunt elevii noștri și trebuie să fim alături de ei până la final. Știu și înțeleg rezerva colegilor mei în legătură cu o posibilă îmbolnăvire. Mai avem timp până când inspectoratele școlare centralizează situația și sunt convinsă că și ei se vor convinge că riscul este minim și se vor înscrie”, a mai spus Monica Anisie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si