Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la Limba română

Astăzi a început sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Iată ce subiecte au picat la Limba Română. Baremul de corectare la Română se publică pe EDU.ro în jurul orei 15:00.

Andreea Stoica, luni 24 august 2020 , 11:20

Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana
Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Elevii de clasa a 12-a au susţinut astăzi proba scrisă la Română din cadrul

sesiunii de toamnă de la Bacalaureat 2020. Examenului a început la ora 09:00. Subiectele la Română BAC 2020 pot fi vizualizate mai jos.

Subiecte Romana Bacalaureat 2020 toamna
Subiecte Romana Bacalaureat 2020 toamna[Sursa foto: Mediafax]

Subiecte Romana Bacalaureat 2020 toamna
Subiecte Romana Bacalaureat 2020 toamna[Sursa foto: Mediafax]

De asemenea, baremul de corectare va fi disponibil în jurul orei 15:00.

Examenul de BAC 2020 sesiunea de toamnă se va desfăşura în perioada 24 august- 5 septembrie, conform calendarului anunțat de Ministerul Educaţiei. Înscrierile pentru a doua sesiune au avut loc în perioada 13-24 iulie.

Bacalaureat 2020 toamnă. Peste 42.700 de candidaţi

Peste 42.700 de candidaţi s-au înscris în vederea susținerii probelor din a doua sesiune (august- septembrie) a examenului național de bcalaureat 2020, începând de luni, 24 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800

de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Calendarul examenelor din sesiunea de toamnă BAC 2020

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24- 27 august, după următorul calendar:

24 august: Limba și literatura română- E.a)

25 august: proba obligatorie a profilului- E.c)

26 august: proba la alegere a profilului și specializării- E.d)

27 august: Limba și literatura maternă- proba E.b)

Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana
Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/ recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Citeste si: Bacalaureat 2020. 64,5%- rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat

Afişarea notelor la BAC 2020 sesiunea de toamnă

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00- 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD).

Depunerea contestaţiilor

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Bacalaureat 2020 toamnă
Bacalaureat 2020 toamnă

Regulament pentru elevi

Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Reamintim că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC- MS nr. 4.267/841/2020 sunt valabile și pentru sesiunea august-septembrie a examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele/instrumentele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.

Citeste si: Bac 2020, sesiunea de toamnă: Calendarul probelor și regulile de examen

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a examenului.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citeste si: BAC 2020: Începe sesiunea de toamnă! Calendarul examenelor

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana
Bacalaureat 2020 toamnă subiecte romana

Rata de promovare în 2020 pentru examenului naţional de Bacalaureat

Rata de promovare la Bacalaureat 2020 sesiunea de vară, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, a fost de 64.5%. Este o creștere față de 62,9%, cât era înainte de contestații, dar rămâne cea mai mică din ultimii șase ani.

Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

Citeste si: Rezultate contestații BAC 2020. Notele finale au fost afișate de EDU.RO

Astfel, din totalul celor 147.794 de candidați prezenți, au promovat 95.399 de candidați: 87.887 candidați aparțin promoției 2020 (comparativ cu 84.833 de candidați reușiți în promoția anului trecut), iar 7.512 provin din promoțiile anterioare (în creștere, comparativ cu 4.383 de candidați reușiți în 2019). Numărul mediilor de 10 (zece) a crescut la 307.

Dintre cei 155.639 de candidați înscriși, s-au prezentat 147.794 de candidați (120.627 de candidați din promoția curentă, respectiv 27.167 de candidați din promoțiile anterioare).

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si