Bacalaureat 2021, ziua a doua. Elevii susțin proba obligatorie a profilului

Examenul de Bacalaureat 2021 continuă marţi cu proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, după ce luni a avut loc proba scrisă la Limba și Literatura română.

Author: Razvan Ilie marți 29 iunie 2021 , 07:44

Bacalaureat 2021: Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, miercuri va avea loc Proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă de la Bacalaureat 2021, proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale, este programată joi, 1 iulie.

Citeste si: Subiecte BAC 2021 Matematică şi Istorie. Barem de corectare şi rezolvări

Bacalaureat 2021. Mai puțini elevi înscriși din cauza crizei sanitare

Anul acesta, doar 77% dintre elevii care au terminat în acest an liceul s-au înscris la examenul de Bacalaureat, procentul fiind mai mic decât cel de 83%, câţi s-au înscris la examen din promoţia anului 2019-2020.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.

Ministrul Educației: Subiectele, adaptate la specificul acestui an[Sursa foto: Pixabay]

Citeste si: Barem Română BAC 2021: Subiectele rezolvate pentru profil uman şi real

Ministrul Educației: Subiectele, adaptate la specificul acestui an

Bacalaureat 2021.  Cum explică ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, numărul mai mic de elevi înscriși anul acesta la examenul de Bacalaureat: „Cauzele sunt în mod clar generate de această criză sanitară, în care elevii s-au îndepărtat de şcoală, au rupt pentru o lungă perioadă de timp contactul cu şcoala, după care au avut dificultăţi în a relua acest contact şi a se înscrie pentru examenul de Bacalaureat”.

Citeste si:  Programa pentru Bacalaureat 2021 la Matematică

Bacalaureat 2021.  Ministrul Educației afirmă că programa şi subiectele au fost adaptate situaţiei create în sistemul de educaţie de anul de pandemie.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, spune că subiectele dela BAC 2021 vor fi adaptate la specificul unui an școlar complicat[Sursa foto: Facebook / Sorin Cimpeanu]

„Avem o flexibilizare în sensul adaptării programei de examen la specificul acestui an şcolar. În fiecare dimineaţă dinaintea examenului vor fi extrase, apoi verificate şi reverificate subiectele, apoi baremul de corectură, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm, subliniez, fără să coborâm gradul de dificultate a subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examen", a declarat Sorin Cîmpeanu într-o intervenţie telefonică duminică seară.

Citeste si: Rezultate Evaluare Naţională 2021 Edu.ro. La ce oră se publică notele pentru elevi?

Când se afișează rezultatele pe EDU.ro

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Rezultatele finale, după contestații, vor fi făcute publice în data de 9 iulie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si