Examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă a început marți, 16 august cu proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit calendarului oficial.

UPDATE ore 12:00. Printre subiectele pe care elevii le-au primit la Română BAC 2022 sesiunea de toamnă se numără: poezia lui Mihai Eminescu, un text argumentativ privind anumite evenimente din viața elevilor.

„A picat poezia lui Mihai Eminescu și am scris despre Luceafărul.

La alt subiect am avut un text argumentativ în care să spunem dacă anumite evenimente din viața noastră ne dau anumite idei. A fost totul ok, cred că voi trece cu brio”, a declarat o absolventă pentru ziarulunirea.ro.

Candidații care s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sunt cei care nu au participat, din diverse motive, la sesiunea de vară, dar și cei care nu au promovat examenul din vară sau au rămas corigenți.

Aproape 35.000 de candidaţi s-au înscris în sesiunea august-septembrie Baclaureat 2022. Dintre aceștia, 22.586 de candidați provin din promoţia anului 2022, iar 12.237 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

Subiectele primite de elevi la Limba și Literatura Română

Absolvenții de liceu înscriși la examene vor susține întâi probele scrise, urmate de probele de evaluare a competențelor.

Marți, 16 august va avea loc proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, pe 17 august, urmează ca absolvenții să susțină examenul la proba obligatorie, matematică sau istorie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Iar pe 18 și pe 19 august se vor susține celelalte două examene la probele scrise, la proba la alegere a profilului și specializării și la Limba și literatura maternă.

Citeste si: Subiecte Istorie BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Bacalaureat de toamna 2022. Subiecte și Barem la Limba și literatura română

Subiectele de la Limba și Literatura Română, Bacalaureat 2022- sesiunea de toamnă se vor afișa după încheierea probei scrise, pe site-ul oficial al Ministerului Educației, Edu.ro.

Accesul candidaților în sălile de examen se face până la ora 8:30, iar examenul va începe de la ora 9:00.

Elevii vor avea la dispoziție 120 de minute să rezolve subiectele primite la Evaluarea Națională, proba la Limba și literatura română.

Baremul de corectare

Baremul de corectare de la BAC 2022- sesiunea august-septembrie poate fi verificat pe platforma  bacalaureat.edu.ro/2022, după încheierea probei scrise la Limba și literatura română.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Primele rezultate se vor afișa în format anonimizat, în data de 31 august. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic.

Citeste si: Subiecte Matematică BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?

Bacalaureat de toamna 2022. Subiecte și Barem la Limba și literatura română

Bacalaureat de toamna 2022. Subiecte și Barem la Limba și literatura română

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1- 2 septembrie), vor fi publicate în data de 3 septembrie.

Bacalaureat 2022- calendarul sesiunii de toamna

 • 18 – 25 iulie 2022: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 16 august 2022: Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
 • 17 august 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
 • 18 august 2022: Proba la alegere a profilului și specializării —– proba E.d) — proba scrisă
 • 19 august 2022: Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
 • 22 – 23 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
 • 24 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
 • 25 august 2022: Evaluarea competențelor digitale — proba D
 • 26 și 29 august 2022: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C
 • 31 august 2022: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
 • 1 – 2 septembrie 2022: Rezolvarea contestațiilor
 • 3 septembrie 2022: Afișarea rezultatelor finale

Citeste si: Subiecte Geografie BAC 2022 toamnă: Ce ar putea primi elevii în sesiunea august- septembrie a examenului de Bacalaureat?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si