Alex Borbeli este student, iar pentru a se intretine, lucreaza de 5 ani ca ospatar.
E platit cu un salariu minim pe economie, insa bacsisul il ajuta sa-si dubleze veniturile.
Tanarul e amabil si incearca sa onoreze comenzile cat mai repede. Tocmai de aceea, la nota de plata gaseste mereu ceva bani in plus.
Citeste si: Apar noi dezvaluiri în cazul celei care se dadea drept ginecolog: "Era susținută, nimeni nu se atingea de ea"
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Klaus Iohannis a fost plimbat greșit prin Budapesta, după ce poliția a încurcat drumul. I-a întors apoi spatele lui Viktor Orban- antena3.ro
Citeste si: Unul dintre cei mai renumiți chirurgi din România, condamnat la închisoare cu executare. A rămas și fără 250.000 de euro- wowbiz.ro
Problema apare la nota de plata achitata cu cardul- o practica tot mai des intalnita.
In acest caz, clientii nu pot lasa tips ospatarului.
Tocmai acest lucru ii nemultumeste pe patronii de restaurante si hoteluri: faptul ca bacsisul pe care clientul il lasa unui ospatar ar urma sa treaca prin toate etapele fiscale.
Sa luam exemplul tips-ului de 10 lei, trecut pe un bon separat. Un leu si 90 de bani din suma reprezinta TVA-ul.
Citeste si: Criminalul din Neamț a premeditat fapta! Ce spun apropiații despre comportamentul din ziua respectivă
Din cei 8 lei si 10 bani ramasi ar urma sa se aplice si impozitul pe venit, apoi restul de bani trebuie sa treaca prin sistemul de prime si bonificatii, ca sa poata ajunge, intr-un final, la ospatarul care ne-a servit.
Asadar, din bacsisul de 10 lei, ospatarul ar primi, intr-un final, doar 4 lei, aproximativ.
Afaceristii din domeniul HORECA au trimis o propunere la Ministerul de Finante pentru ca bacsisul sa apara pe nota de plata, la fel ca in alte state, dar sa fie scutit de TVA.