Bădulescu, după ce a fost audiat la DIICOT: Pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018 / S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, joi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT în dosarul violenţelor din 10 august 2018, că s-a discutat despre "finanţarea străzii", dar şi despre "figurile politice din 10 august aflate în piaţă".

Author: M.A. joi 19 decembrie 2019 , 15:57

Bădulescu, după ce a fost audiat la DIICOT: Pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018 / S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne
Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, joi, după ce a fost audiat timp de mai multe ore la DIICOT în dosarul violenţelor din 10 august 2018, că s-a discutat despre "finanţarea străzii", dar şi despre "figurile politice din 10 august aflat
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"S-a

pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne", a afirmat Bădulescu, vorbind despre "binomul" Carmen Dan- Liviu Dragnea. "Pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018", a mai spus el, menţionând că: "Rezist este creaţia dreptei, intervenţia este creaţia stângii".

"S-a discutat despre finanţarea străzii, despre personajele care au titularizat activităţile de stradă care au crescut în tensiune şi au ajuns la maturitate pe data de 10 august, precum şi- o chestiune de noutate- figurile politice din 10 august aflate în piaţă", a declarat Aurelian Bădulescu, joi, la ieşirea de la DIICOT.

El a susţinut că s-au discutat şi aspecte privind legătura între decizii politice şi măsuri ale MAI.

"Da, s-a pus în discuţie şi această chestiune, binomul este expresia pe care eu am acreditat-o, este vorba despre binonul Carmen Dan şi domnul Dragnea, care acum- mulţumim- nu mai este la conducerea partidului.

Am lămurit şi aceste aspecte. S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne", a afirmat Bădulescu.

Întrebat dacă acest "binom" a influenţat în mod direct reacţia jandarmilor din 10 august, el a spus: "Eu în acest moment nu pot să vă spun mai multe date, aşa cum v-am declarat şi la început mai există o fază procesuală, şi anume cercetarea judecătorească, care va aduce noi elemente".

Viceprimarul a menţionat că în cauză vor mai exista audieri în ceea ce îl priveşte, în luna ianuarie, "audieri care vor veni cu un set de documente".

Întrebat dacă a intervenit politicul în deciziile jandarmilor, Bădulescu a replicat: "Eu nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018. Mai departe urmează ca dumnealor să analizeze structurile care au.."

Întrebat, de asemenea, dacă declaraţia sa este favorabilă sau nu "binomului" menţionat, el a afirmat: "Eu nu trebuie să dau declaraţii nici favorabile, nici defavorabile nimănui, eu trebuie să răspund întrebărilor care le pun procurorii, ca oamenii să înţeleagă că nu pot fi manipulaţi şi să cadă în mrejele unora ori altora. Omul este important şi asta cred eu că trebuie să se înţeleagă, iar ceea ce urmează să rezulte din această anchetă să ne facă să nu ne ducem tot timpul după fente, să analizăm dacă este o manipulare sau nu".

"Rezist este creaţia dreptei, intervenţia este creaţia stângii. Resursele şi modul în care fenomenul Rezist a contribuit la creşterea presiunii publice este de evidenţă. Uitaţi-vă cine a rămas lângă preşedintele Klaus Iohannis, personajele pe care le-aţi văzut în piaţă, care fac poze cu domnul Klaus Iohannis, şi uitaţi-vă în dreapta că trebuie să dea cu siguranţă explicaţii dacă şi cum s-a intervenit pe 10 august(...) Eu nu sunt aici să împart culpe", a mai spus Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost chemat joi la DIICOT în legătură cu dosarul evenimentelor din 10 august, el precizând că are calitatea de martor şi că va aduce noi lămuriri.

"Au venit şi mi-au înmânat citaţia, astfel că am fost înştiinţat că am fost chemat la DIICOT în cauza cercetărilor din 10 august mâine la ora 10.00. Din câte observ, DIICOT se grăbeşte să lămurească lucrurile, ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că este momentul să vedem cine şi cât a fost implicat în evenimentele din 10 august.(...) Declaraţia mea de mâine va aduce noi lămuriri privind evenimentele din 10 august. Am calitate de martor”, a afirmat, miercuri, Aurelian Bădulescu.

Bădulescu a fost audiat şi în februarie în legătură cu evenimentele din 10 august 2018, de la protestul desfăşurat în Piaţa Victoriei.

”Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească cursul anchetei”, a declarat atunci Aurelian Bădulescu, la ieşirea de la Parchet.

Acesta a reiterat ideea că a afirmat că ar fi minţit anterior la audierile pe tema violenţelor din 10 august ca un vector de atragere a atenţiei.

”Chesiunea cu minciuna este legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei.(...) Trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să-şi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ce s-a întâmplat atunci. Ceea  ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce ştiau, dar am nuanţat în aceste ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară”, spunea Bădulescu.

Citeste si: “Ministrul în chiloţi” a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătăţii! Fostul fotomodel Andrei Baciu i-a şocat pe români acum 4 ani!

Citeste si: Peste 330 de persoane, inclusiv un fost parlamentar, arestate în Italia într-o operaţiune de mare amploare împotriva mafiei calabreze Ndrangheta

Citeste si: Orban: Investiţiile în cursul acestui an cresc de la 44,7 miliarde la peste 50 de miliarde

Viceprimarul Capitalei declarase că a minţit la precedentele audieri în legătură violenţele de la protestul din 10 august 2018. El preciza că va completa declaraţiile date deja şi a distribuit jurnaliştilor pagini pe care era tipărit articolul din Codul Penal referitor la comunicarea de informaţii false.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va... A doua imunitate a săptămânii s-a adjudecat la Survivor România 2021. Ce echipă se va bucura de un consiliu liniștit?
spotmedia.ro
Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie.... Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!
spotmedia.ro
Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate... Şobolanii lovesc din nou, în Bucureşti, de data asta în trafic. Cine și cum îi poate împiedica să mai saboteze semafoarele
b1.ro
Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă,... Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?
infoactual.ro
Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră” Rusaliile Negre. „Bărăganul a fost Siberia noastră”
infoactual.ro
Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile... Mesajul lui Nostradamus pentru 4 zodii! Predicțiile celebrului profet sunt valabile până în 2028
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si