Stefan Andrei, care a murit pe 31 august 2014, la 83 de ani, a fost unul dintre cei mai proeminenti politicieni romani din perioada comunista. El a fost ministru de externe, intre 1978 si 1985, apoi a fost numit presedinte al Consiliului Central de Control Muncitoresc al Activitatii Economice si Sociale, functie pe care a ocupat-o pana in 1987, cand a fost promovat din nou, in postul de viceprim-ministru al Guvernului.

Pentru ca a facut parte din fostul regim comunist al lui Ceausescu, Stefan Andrei a fost arestat in 1990.
A stat in inchisoare timp de doi ani si cinci luni, in ciuda faptului ca Parchetul nu a putut sustine acuzatiile initiale ale Frontului Salvarii Nationale, „genocid” si „subminarea economiei nationale”. Fostul ministru a fost casatorit cu celebra actrita Violeta Andrei, cei doi avand un baiat, Calin, care a incercat sa urmeze cariera diplomatica a tatalui sau.
Astfel, intre 2008 si 2013, Calin Andrei a ocupat postul de consul la Consulatul Romaniei de la Milano, pentru care era remunerat cu 25.911 euro (2.159 euro pe luna), conform ultimei declaratii de avere. Fiul lui Stefan Andrei mai detinea, impreuna cu mama sa, Violeta, un teren de 5.000 de metri patrati si un apartament in Bucuresti.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si