Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc. O reţetă excepţională de friptură pentru ziua de Crăciun

Baiţ sau marinadă pentru cartea de porc. Cotletul marinat este o rețetă sănătoasă, fără prăjeli și ulei în exces. Este ideală pentru masa de Crăciun!

Baiţ sau marinadă pentru carnea de porc.  Porcul este nelipsit de pe mesele românilor în această perioadă. Poate fi preparat sub foarte multe forme. O rețetă delicioasă este aceea de marinadă pentru carnea de porc. Iată cum se prepară!

Marinată cu muștar și miere 3 linguri muștar

Ingrediente

două linguri oțet de vin 3 linguri ulei măsline 1/2 lingură usturoi pudră o lingură miere 1/2 lingură sare o linguriță piper 1 kg cotlete de porc

Mod de preparare

Amestecă toate ingredientele și pune cotletele într-o pungă cu fermoar, apoi unge bine carnea și marinata și las-o pentru măcar 3 ore în frigider. Apoi, o poți găti cum dorești, la grătar, la cuptor, prăjită sau în slowcooker.

Marinată hawaiiană

Ingrediente

⅓ cană de suc de ananas ¼ linguriță de praf de ceapă 1 linguriță de ghimbir uscat 3 linguri de sos de soia două linguri de ulei de avocado ⅛-¼ linguriță de piper negru ¼ – ½ linguriță de sare carne de porc

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.

Citește și: Cozonac pufos care se desface fâşii, ca la bunica acasă- Reţetă simplă și delicioasă

Se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare. Gătește porcul cum dorești. 

Marinată chinezească cu 5 condimente

3 linguri de sos de soia 3 linguri de oțet de vin de orez o linguriță de ghimbir uscat două linguri de ulei de avocado  o lingură de ulei de susan prăjit o linguriță de praf de 5 condimente Sare și piper după gust Un vârf de cuțit de piper roșu carne de porc sau coaste

Mod de preparare

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă bine pentru a le combina.

Se toarnă marinada peste cotlete și se masează marinada în carne. Se dă la frigider între 30 de minute și 24 de ore înainte de utilizare. Dacă gătești coaste, fă-le la cuptor sau pe grătar și folosește și puțină miere în toată marinata.

Citește și: Biscuiți de Crăciun cu scorțișoară și zahăr pudră. O reţetă delicioasă


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri