Balenă moartă găsită cu 100 de kilograme de deșeuri în stomac

Un cașalot mort a fost găsit în apropiere de Insula Harris, în Scoția. În stomacul mamiferului s-au găsit 100 de kilograme de gunoaie.

G.B., luni 02 decembrie 2019 , 21:38

Balenă moartă găsită cu 100 de kilograme de deșeuri în stomac
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Balena moartă, găsită în apropierea insulei avea în interiorul stomacului o masă rotundă aproape compactă formată din: plase de pescuit, sfoară, pungi de plastic şi curele folosite la ambalare.

Specialiștii au transmis, inițial, că nu sunt siguri dacă grămezile de gunoaie ajunse în stomacul animalului au contribuit decisiv la moartea sa. Cei care au descoperit cadavrul pe plajă trag un semnal de alarmă asupra poluării mărilor şi oceanelor.

Citeste si: VIDEO | Drama românului care a murit de Ziua Națională, departe de țară

Balenă moartă găsită cu 100 de kilograme de deșeuri în stomac

Pentru a se stabili cauza decesului, membrii unei organizaţii scoţiene pentru investigarea morţilor balenelor şi delfinilor, au disecat cașalotul, arată BBC. O postare pe pagina de Facebook a grupului arată că „Animalul nu era neapărat într-o condiţie fizică proastă şi deşi cantitatea de gunoi găsită în intestinele şi stomacului său ar fi putut fi un factor în eşuarea sa pe plajă, nu au putut fi găsite dovezi că acest lucru i-ar fi obstrucţionat mortal intestinele”.

Balenă moartă găsită cu 100 de kilograme de deșeuri în stomac

Citeste si: VIDEO | Gimnastică printre ruine. Sportivii din Ploiești se antrenează pe saltele rupte și în săli cu mucegai pe pereți

„Cantitatea de plastic şi gunoi găsite este, în orice caz, groaznică, i-a afectat digestia şi arată din nou la ce se poate ajunge din cauza aruncării iresponsabile de gunoi pe plaje, în ape şi în mări” au continuat specialiștii.

Citeste si: Cristina Pucean îi răspunde Andrei Voloș de la Puterea Dragostei! Ce spune despre fotografiile în care apare alături de Bogdan Mocanu

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si