Banca Nationala a Romaniei a crescut, luni, rata dobanzii de politica monetara

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a crescut, luni, rata dobanzii de politica monetara de la 1,75% la 2% pe an, incepand cu data de 9 ianuarie.

I. I., luni 08 ianuarie 2018 , 16:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de depozit la 1 la suta pe an de la 0,75 la suta pe an, iar rata dobanzii aferente facilitatii de creditare la 3 la suta pe an de la 2,75 la suta pe an incepand cu data de 9 ianuarie 2018”, se arata in comunicat.

BNR a decis pastrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta ale institutiilor de credit.

Dobanda de politica monetara a fost diminuata ultima data in luna mai 2015, cu 0,25 puncte, de la 2% la 1,75%, nivel minim istoric. Tot atunci au fost reduse si ratele RMO pentru pasivele in lei cu doua puncte procentuale, de la 10% la 8%.

Cei noua membri actuali ai Consiliului de Administratie al bancii centrale, care ia cele mai importante decizii in materie de politica monetara, sunt guvernatorul Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorul Liviu Voinea, viceguvernatorul Eugen Nicolaescu, Marin Dinu, Daniel Daianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy si Virgiliu Stoenescu.

Sursa: News.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si