Polițiștii au precizat că aceasta a fost una dintre cele mai mari operațiuni de combatere a criminalității informatice din Uniunea Europeană. Mai mult,  oamenii legii au precizat că 16 persoane reținute, dintre care 15 în Palma de Mallorca, și aproape toate au servit drept "catâri" ai liderului rețelei pentru a trimite banii în alte țări.

Femeia din Alicante a pierdut aproape un milion de euro printr-o înșelătorie amoroasă

Toată operațiunea a început în Alicante, când victima principală a raportat că a pierdut 835.000 de euro printr-o înșelătorie amoroasă, sumă care fusese trimisă prin 75 de transferuri bancare, după ce și-a predat toate economiile și chiar a solicitat împrumuturi personale.

Citeste si: Un român a ajuns în spatele gratiilor în Spania după ce s-a racordat ilegal la iluminatul public. Bărbatul cultiva marijuana

Banda de escroci a câștigat încrederea victimelor prin utilizarea de profiluri false pe site-uri de întâlniri și le-a făcut pe acestea să creadă că au o relație cibernetică cu un pușcaș marin american staționat în străinătate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedie în Belgia! Un electrician român s-a stins din viață după ce a căzut în puțul liftului

Victimele au efectuat o multitudine de apeluri video cu presupusul militar, care nu era decât un actor, ceea ce a servit la înșelarea lor timp de ani de zile, cu convingerea că într-o zi vor oficializa o relație romantică.

20 de persoane au căzut prădă rețelei infracționale

Polițiștii au localizat până acum aproximativ douăzeci de victime în Lituania, Germania, Italia, România, Luxemburg, Finlanda, Polonia, Slovacia, Croația, precum și în Spania, într-o fraudă care depășește cu mult un milion de euro, care a fost transformată în Bitcoin destinați Malaeziei și Indoneziei.

Liderul organizației criminale era un nigerian în vârstă de 27 de euro

Un cetățean nigerian în vârstă de 27 de ani, care i-a orchestrat pe ceilalți 14 arestați în Palma, însărcinați să primească banii proveniți din înșelăciunile amoroase și să-i trimită în străinătate, în Malaezia și Indonezia.

Citeste si: Tragedie în Cappadocia, Turcia. Doi turiști s-au stins din viață după ce balonul cu aer cald în care se aflau s-a prăbuşit

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si