Bani în plus pentru români. Ce este indemnizaţia de nepot şi în ce condiţii se acordă

Potrivit unui proiect legislativ înregistrat recent la Senat, pensionarii care au grijă de nepoții lor ar putea primi, începând cu anul viitor, o indemnizație pentru creșterea și îngrijirea acestora.

Author: R.B. miercuri 25 septembrie 2019 , 17:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Indemnizaţia de nepot  ar urma să fie pr i mită de bunici în cazul în care părinții copilului decid să renunțe la concediul de creștere a copilului și să revină mai devreme la muncă.

Citeste si: Suma astronomică pe care Gino Iorgulescu a plătit-o pentru a-l muta pe Mario la o clinică privată din Milano

Proiectul legislativ care prevede această măsură se află de puțină vreme în atenția senatorilor și are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de către Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.

Citeste si: VIDEO| Pensii impozitate și cu 50%! Planul ministrului de Finanțe

Concret, dacă proiectul va ajunge să se aplice, oricare dintre bunicii care au grijă de nepoții naturali sau adoptați vor putea primi o indemnizație de creștere în valoare de 650 de lei. Însă numai dacă părinții care se află în concediul de creștere renunță mai repede la el și revin la muncă.

Sursa: romaniatv.net


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si