Un proiect de lege care este foarte aproape de a fi aprobat de Parlament, ar urma să elimine plățile în numerar pentru salariu sau la comercianți. Dacă va fi adoptat, actul normativ ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea lui în Monitorul Oficial, potrivit Antena 3 CNN.

Proiectul urmează să primească votul Camerei Deputaților

Acum, proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii incluziunii financiare este foarte aproape de a primi voturile Parlamentului, după ce a fost avizat de toate Comisiile.

Mai departe, proiectul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, care este for decizional, pentru a putea fi pus în aplicare.  

Potrivit ultimelor amendamente depuse în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, ”plata veniturilor de natură salarială, asimilate salariilor și a beneficiilor de asistență socială se efectuează prin mijloace de plată fără numerar".  

Citește și: O româncă a uitat o sumă uriașă de bani într-un magazin din Spania. Femeia nu se aștepta să mai vadă vreodată banii

Proiectul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, care este for decizional, pentru a putea fi pus în aplicare.  

Proiectul trebuie să primească votul Camerei Deputaților, care este for decizional, pentru a putea fi pus în aplicare.  

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Prin excepție, consumatorul vulnerabil din punct de vedere financiar, definit în Legea nr.258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, precum și personalul din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională pot primi,

la cerere, în numerar drepturile care li se cuvin potrivit prevederilor legale în vigoare. 

Articolul 4 din Legea 258/2017 prevede următoarele: 

"este consumator vulnerabil din punct de vedere financiar- consumatorul al cărui venit lunar nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie, previzionat în ultima prognoză macroeconomică, respectiv prognoza de toamnă, publicată de către Comisia Națională de Prognoză în anul în curs pentru anul următor, sau al cărui venit din ultimele 6 luni nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie;".

Citește și: Un bărbat a câștigat 50.000 de euro în străinătate și a cerut sfaturi în ce să investească în România. Ce păreri a primit românul

În ceea ce îi privește pe comercianți, aceștia trebuie să pună la dispoziția clienților cel puțin un instrument de plată fără numerar, cum ar fi plata cu cardul POS, sau plata cu cardul online.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si