Bănilă a precizat că au fost ridicate toate imaginile surprinse pe traseul lui Dincă şi au fost audiate mai multe persoane, dar că nu poate da detalii

Răzpunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, Bănilă a spus că ancheta trebuie făcută respectând toate procedurile.

Author: K.B. miercuri 31 iulie 2019 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Nu ne putem asuma riscul de a genera suspiciuni cu privire la corectitudinea instrumentării unei astfel de cauze, plus că inculpatul are, indiferent de infracţiunile pe le-a comis, nişte drepturi pe care trebuie să le respectăm”, a mai spus procurorul-şef al DIICOT.

Bănilă a anunţat că se fac căutri ntr-un lac şi în canale de irigaţie din apropierea locuinţei bărnatului.

”Astăzi noi nu am desfăşurat în nicio percheziţie şi nu am căutat alte imobile. La momentul acesta, se fac nişte căutări de către cei de la Poliţie împreună cu cei de la ISU în proximitatea locuinţei inculpatului, undeva în apropiere într-un lac şi nişte canale de irigaţii din apropierea locuinţei sale. Nu neglijăm niciuna dintre versiuni şi desfăşurăm cercetări având în vederea ambele posibile ipoteze, fie că este în viaţă, fie că este decedată, nu doar Alexandra ci şi victima cealaltă, Luiza”, a mai spus Bănilă.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că DIICOT nu este depăşit de acest caz şi este competent să desfăşoare urmărirea penală în acest caz.

Citeste si: DIICOT a stabilit prezenţa adolescentei de 15 ani în casa şi în maşina suspectului de la Caracal; Poliţia şi ISU fac căutări într-un lac şi în nişte canale de irigaţii din apropierea locuinţei bărbatului

Citeste si: VIDEO| Cum a fost pus la punct un șofer care circula pe contrasens, pe autostradă

Citeste si: Misterul butoiului în care ar fi fost arse victimele lui Gheorghe Dincă. Anunțul oficial al DIICOT

Citeste si: Ce sumă de bani primește Bogdan Alexandru, avocatul din oficiu al inculpatului Gheorghe Dincă

„Am stabilit în mod cert că în 2002-2008 inculpatul a avut reşedinţa în Italia. Din verificările de până acum, dar care nu sunt finalizate, pentru că nu am primit răspunsuri de la toate instituţiile, se pare că nu are interdicţie de a intra în Italia şi nici nu a fost cercetat sau implicat în fapte penale”, a declarat Bănilă.

Potrivit acestuia, bunicul Luizei a fost sunat, de la dispariţia acesteia, de două ori, de pe două cartele pre-paid achiziţionate de pe teritoriul României cu puţin timp înainte.

Întrebat dacă există vreun indiciu la acest moment că Gheorghe Dincă ar fi avut cel puţin un complice, şeful DIICOT a spus că, din motive care ţin de anchetă, nu poate răspunde la această întâmplare.

Bănilă a spus că, în cazul Luizei, DIICOT a început urmărirea penală in rem în 6 iunie. El a spus că exista o imagine de pe o cameră video cu maşina inculpatului, însă nu se vedea numărul de înmatriculare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si