Jandarmii argeșeni din cadrul Postului Montan Arefu au fost sesizați luni, prin apel 112, că în zona barajului  Vidraru, cât și pe coborâre spre cetatea Poenari, se află mai mulți urși pe carosabil.

La ieșirea din primul tunel după baraj, jandarmii au constatat prezența unei ursoaice cu pui, dar și a unor turiști care hrăneau animalele din autoturism, scrie ZiarulArgesul.ro.

Citeste si: VIDEO| Transfăgărășan devine locul preferat al urșilor! Atenție, șoferi!

De ce a fost amendat turistul din București

Animalele sălbatice au fost îndepărtate în mediul lor natural, iar șoferul autoturismului, un bărbat din municipiul București, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei.

Motivul amenzii primite: ’’hrănirea animalelor sălbatice de către orice persoană fizică, cu excepția celor care au calitatea de administrator al fondului cinegetic’’ conform art. 5 lit. t., din HCL Arefunr. 21/2020, potrivit sursei citate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Jandarmeria Argeș recomandă turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice, să evite contactul cu acestea și mai ales să nu le hrănească.

Urșii dau tot mai multe bătăi de cap autorităților

Șoferii care merg pe Transfăgărășan riscă un pericol extrem de mare în această perioadă. Din păcate apar din ce în ce mai mulți urși, iar șoferii sunt sfătuiți să nu se oprească să-i fotografieze, să nu-i hrănească și să nu se expună pericolelor.

Recent, o filmare publicată pe platforma YouTube arată mai mulți urși privind mașinile pline de curioși, care au oprit să-i observe mai bine.

Este un comportament care contravine recomandărilor autorităților. Acestea îi sfătuiesc pe cei care se întâlnesc cu urșii pe Transfăgărășan să semnaleze prezența animalelor printr-un apel la 112.

De asemenea, săptămâna trecută a mai apărut pe site-urile de socializare  o filmare realizată la Sinaia cu un urs care s-a apropiat periculos de mult de o mașină, după ce turiștii au oprit ca să-l privească. Animalul a pus labele deasupra geamului întredeschis din dreptul pasagerului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si