Barbatul cu salariul de 7 milioane de euro. Statul francez i-l poate reduce pe cale legislativa

Franta ar putea reduce semnificativ salariul conducatorului Renault, Carlos Ghosn. Amenintarile vin odata cu nemultumirile semnalate de ceilalti actionari fata de leafa primita de directorul general al grupului auto.

vineri 06 mai 2016 , 16:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Emmanuel Macron, Ministrul francez al Economiei a sustinut in urma cu trei zile ca va actiona pe cale legala daca nu se va interveni la nivel intern din partea Consiliului de Administratie de la Renault. Supararea sa a aparut ca urmare a semnalelelor trase de actionarii grupului auto cu privire la salariul exorbitant pe care directorul general il castiga.

"Consiliul de Administratie de la Renault trebuie sa se reuneasca pentru a trage concluziile care se impun din acest vot. In urmatoarele saptamani trebuie trase toate concluziile, in caz contrar vom fi nevoiti sa legiferam" a declarat Ministrul Economiei, Emmanuel Macron.In urma cu o saptamana, Adunarea Generala a Actionarilor de la Renault a respins cu o majoritate de 54,12% din voturi - remuneratia de peste 7 milioane de euro pentru anul 2015 a directorului general Renault, Carlos Ghosn.

In urma supunerii la vot, consiliul a respins rezolutia de a micsora salariul lui Ghosn, motivul fiind faptul ca cifra de afaceri a directorului grupului auto este de peste 45 milioarde de euro. Franta detine 19,74% din actiunile Renault, insa controleaza 20% din drepturile de vot.

Salariul pe care acesta il primeste insumeaza o remuneratie de 1,23 milioane de euro, o componenta variabila de 1,737 milioane de euro si alte 4,18 milioane de euro sub forma de bonsururi de actiuni. La toate acestea se adauga si cele opt milioane de euro - bani incasati de Ghosn in functia sa de CEO al Nissan.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si