Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro: Exerciţii capcană

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Aşa se rezolvă corect primul exerciţiu-capcană de la Matematică - Evaluare Naţională 2020

Author: A.M.S. miercuri 17 iunie 2020 , 11:17

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro
Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Cât fac 60- 20: 2=? Primul exerciţiu la examenului la Matematică a fost unul capcană, ca în fiecare an. Deşi este un exerciţiu simplu, de multe ori a ridicat probleme elevilor, deoarece aceştia din cauza emoţiilor au uitat care este ordinea operaţilor matematică într-un exerciţiu care cuprinde atât scăderi, cât şi împărţire. Aşadar, răspunsul corect este 50, însă mulţi elevi vor greşi, facând scăderea înaintea împărţirii. Tu ce ai răspuns ai dat la acest exerciţiu de la Evaluarea Naţională?

Baremul de corectare la Matematică se va publica în acest articol şi pe EDU.ro la ora 15:00.

Examenul la Matematică a început la ora 09:00, iar elevii au avut la dispoziţie două ore pentru a rezolva subiectele primite.

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Iată subiectele care au picat în acest an la matematică- Evaluare Naţională 2020

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro
Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro
Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

 

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Brigitte Pastramă, distrusă după ce și-a găsit soțul mort în pat. Nu-și poate scoate nici acum din minte ce au vorbit ultima oară- wowbiz.ro

Sursa: edupedu.ro

Subiectele la Matematică vor fi publicate în acest articol imediat după încheierea examenului. Baremul de corectare va fi disponibil pe EDU.ro la ora 15:00.

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Elevi înscrişi

La Evaluarea Națională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul București, conform situației centralizate de către Ministerul Educației și Cercetării.

Examenul a început luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfășoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen.

Subiecte Matematică Evaluare Naţională 2020 Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate vor fi comunicate luni, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Citeste si: EDU.ro Barem Evaluare Naţională 2020 Română. Află ce notă vei lua

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Reguli pentru elevi

Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise, după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a Evaluării Naționale.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională Română 2020: Cum se acordă punctajele?

Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, în perioada 22 iunie- 4 iulie. La această etapă vor participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au afecțiuni cronice care pot crește receptivitatea sau severitatea afecțiunii în contextul pandemiei, sunt spitalizați/internați, în prima etapă a examenelor naționale, pentru diverse afecțiuni.

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Măsurarea temperaturii

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învățământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor astfel:

  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depășească 37.3 ̊C. În cazul în care temperatura înregistrată depășește maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute;
  • Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră;
  • Observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

Citeste si: Subiecte Evaluare Naţională 2020 Română: Varianta 5 JPG şi PDF

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Măsuri speciale

Reamintim faptul că fiecare centru de examen va dispune de echipamente și materiale de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini, etc). De asemenea:

  • se realizează curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de examen (pupitre, mese, scaune), clanței ușii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide;
  • intrările/ieșirile, precum și sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen și alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător și dezinfectate în mod regulat;
    se asigură existența, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar;
  • În sălile de clasă examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță între candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 m unul față de celălalt.

Citeste si: Subiecte Română Evaluare Naţională 2020: "Zborul" de Sorin Titel şi genul epic

Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro. Sesizarea eventualelor nereguli

Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE- 0800801100- pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 15- 18 iunie, între orele 8:00- 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Câţi elevi s-au prezentat la prima probă?

Luni, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale- etapa 2020. La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen- dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați. Un singur candidat a avut temperatura peste maximul admis. Acesta va susține examenul în etapa specială (29 iunie- 4 iulie). Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 (trei) candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Citeste si: Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si