Baremul Simulării examen de Bacalaureat 2022-Istorie. Pe data de 29 martie, elevii de liceu din anii terminali din cadrul profilurilor umaniste vor susține proba scrisă la disciplinele obligatorii: Istorie sau Matematică, în cazul celor cu profil real.

Baremul de notare pentru simularea examenului de Bacalaureat- Istorie

Potrivit programelor aprobate de Ministerul Educației, prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021, subiectele din cadrul simulărilor vor fi redactate și elaborate în baza conținuturilor și competențelor asociate de candidați până în momentul susținerii probelor.

De asemenea, programa pentru simulările examenelor de Bacalaureat este aceeași cu cea din anul anterior. Programele examenelor au fost anunțate de la finalul lunii august 2021, prin ordinul nr. 5.151 privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de bacalaureat 2022. 

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2022 Matematică M1, M2, M3 şi M4. Baremul de corectare, pe EDU.ro

Simularea probelor scrise la examenul de Bacașaureat 2022 programa este valabilă prin intermediu:

OME 3237/5 februarie. Sunt exceptate următoarele conținuturi:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

La Istorie sunt exceptate conținuturi din ”Relațiile Internaționale”, precum:

 

  • Spaţiul românesc între diplomaţie şi conflict în Evul Mediu şi la începuturile modernităţii.
  • România şi concertul european; de la „criza orientală” la marile alianţe ale secolului XX – cu excepția aspectelor referitoare la faptele istorice desfășurate după 1920 din acest conținut.

Baremul de notare, dar și modelele de subiecte pentru simulare Bacalaureat 2022, pentru disciplina Istorie pot fi găsite pe site-ul oficial al Ministerului Educației edu.ro.

Având la dispoziție un barem de notare al baremului, elevii care participă la simulare Bacalaureat își pot aprecia lucrarea și vor face o idee despre nota pe care o pot obține.

barem simulare istorie

Calendar simulări pentru examenul național de Bacalaureat

  • 28 martie 2022:  Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 29 martie 2022: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 30 martie 2022:  Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 31 martie 2022:  Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor

Citeste si: Subiecte.edu.ro 2022: Subiecte Română simulare BAC 2022. Particularităţile textului poetic la Ion Barbu/ Tudor Arghezi. Baremul de corectare

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si