Băsescu, despre majorarea pensiilor: Discutăm de creşterea cu 40% a pensiilor a cinci milioane de oameni/ Cred că s-a ajuns la o limită care poate prăbuşi ţara

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie, dar o creştere de 40% este văzută ca un ”şoc”. Băsescu spune că ar fi trebuit o creştere eşalonată a pensiilor, întrucât este vorba despre cinci milioane de pensionari.

Author: R.B. sâmbătă 25 ianuarie 2020 , 09:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Pensiile sunt mici în raport cu cheltuielile pe care le are orice familie. Dar foarte probabil, şi eu susţin această variantă, mai fericită era varianta unei creşteri eşalonate. N-ai cum să produci acest şoc de 40%. Discutăm de creşterea cu 40% a pensiilor a cinci milioane de oameni”, a afirmat, vineri seară, Traian Băsescu, la B1 TV.

Citeste si: VIDEO| Pensionarii români, săracii Europei. Câți bani dau, lunar, pe mâncare și utilități

Băsescu spune că ” este clar că banii nu există ”, chiar dacă sunt prevăzuţi în buget.

”Sunt desenaţi în buget, ei trebuie împrumutaţi. Este clar că banii nu sunt. Au făcut un desen în care bugetul este corespunzător situaţiei în care plătesc creşterea cu 40%, dar acei bani nu vor fi produşi din taxele şi impozitele colectate de ANAF, ci vor fi împrumutaţi. Deci, ei nu spun o minciună când spun că banii sunt prevăzuţi în buget.

Da, dar nu spun sursa: din împumuturi”, a mai spus Băsescu.

Citeste si: Mărirea alocațiilor, amânată: ”Nu există aceste sume în buget acum”

Acesta crede că pensiile vor fi majorate cu 40%, indiferent cine va fi la guvernare.

”Se sacrifică echilibrele macroeconomice ale ţării pentru voturile care urmează în noiembrie(...) Personal, cred că s-a ajuns la o limită care poate prăbuşi ţara. Nu exagerez deloc. Demagogia i-a împins pe oamenii politici într-o situaţie în care echilibrele macroeconomice se pierd ”, a mai declarat fostul preşedinte al statului.

Citeste si: Veste proastă pentru toți pensionarii din România! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septambrie, Guvernul afirmând că a prevăzut în buget sumele necesare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si