Băsescu spune că Iohannis i-a păcălit pe români, "cu sau fără voia sa"

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă, în contextul deciziei Curţii Constituţionale privind iniţiativele de revizuire a Constituţiei, că actualul şef al statului i-a păcălit pe români, "cu sau fără voia sa". "(...) preşedintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el gurişti de teapa lui Orban, Rareş Bogdan, cine o mai fi printre marii susţinători ai oricărei prostii numai favorabilă preşedintelui să fie. Oamenii ăştia să-şi vadă de drum şi preşedintele să se bazeze pe oameni serioşi, nu pe gurişti în decizii", spune Băsescu.

R.B., vineri 19 iulie 2019 , 08:55

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Eu în timpul dezbaterilor am atenţionat că ambele întrebări au elemente de neconstituţionalitate. (...) nu poţi să introduci pentru categorie interdicţie de graţiere şi amnistie, deci pentru cei condamnaţi pentru corupţie, iar pentru violatori, pentru pedofili să spui ei pot fi graţiaţi, că ăsta-i rezultatul. Deci cred că Curtea Constituţională a luat o decizie care nu putea fi alta. Sunt alte mijloace de luptă împotriva corupţiei, nu încălcarea Constituţiei. Nu poţi să faci combaterea fărădelegii cu încălcarea legii", a declarat Traian Băsescu joi seară, la B1 Tv.

Citeste si: Traian Băsescu, despre Dăncilă și Teodorovici: "S-au «bălăcit» cu picioarele în mare pentru a-şi trata bătăturile"

El a spus că, practic, "românii au venit într-o capcană din dorinţa de a da frâu liber luptei împotriva corupţie, dorinţă legitimă la popor, oamenii au venit şi au votat".

Întrebat dacă preşedintele Iohannis i-a păcălit pe români, Băsescu a spus: "Cu sau fără voia lui, da. Şi-a pus în faţă guriştii de serviciu de tip Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan şi, în numele Europei pe care ei, guriştii ăştia, au pretenţia că o respectă, preşedintele a mers în siajul acestei propagande".

Citeste si: Băsescu, despre candidatul PSD la prezidențiale: Femeie de succes profesional, 45 de ani, blonduță

Întrebat, de asemenea, dacă Ioahnnis a fost păcălit de aparatul de specialitate, Băsescu a declarat: "Eu ştiu aparatul tehnic, pentru că nu l-a schimbat domnul preşedinte Iohannis. Aparatul tehnic nu putea să-i livreze asemenea gogoşi. Aparatul tehnic al Preşedinţiei nu putea să-i livreze asemenea gogoşi preşedintelui. E acelaşi aparat cu care am lucrat şi eu, doar vârful a fost schimbat, dar oamenii din departamentul constituţional sunt aceiaşi".

Citeste si: Lovitură pentru Traian Băsescu. A fost denunțat la Parchetul General

"Politic, consecinţele sunt că preşedintele trebuie să îndepărteze de pe lângă el gurişti de teapa lui Orban, Rareş Bogdan, cine o mai fi printre marii susţinători ai oricărei prostii numai favorabilă preşedintelui să fie. Oamenii ăştia să-şi vadă de drum şi preşedintele să se bazeze pe oameni serioşi, nu pe gurişti în decizii", a mai spus Băsescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si