Bătaie pe centrele unde părinții își pot lăsa copiii pe perioada vacanței. Unde se pot face înscrierile

Primăria Capitalei a lansat un program prin care va pune la dispoziţie 5 centre în Bucureşti în care copiii pot face activităţi în timp ce părinții sunt la serviciu.

Author: Andreea Bolocan luni 05 aprilie 2021 , 09:12

vacanta de primavara activitati copii primaria capitalei
Activități copii [Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este bătaie pe locuri, deoarece în total sunt doar 1.200, iar înscrierile se fac pe site-ul Primăriei Capitalei şi la Opera Comică, până pe 11 aprilie.

Din păcate se merge pe principiul clasic: primul venit, primul servit.

„Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanță care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de București, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din primărie și cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB.

Pe toată perioada vacanței suplimentare de primăvară, între 12 și 23 aprilie, Primăria Municipiului București va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.

Citeste si: Ce activități de vacanță pot face copiii tăi pentru a nu se plictisi acasă

Unde se situează cele 5 centre

Cele cinci centre în care pot fi aduși copiii sunt următoarele: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4)”, a scris primarul capitalei Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Creioane colorate[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu Covid-19, atât în rândul elevilor, cât şi al personalului”

Ce activități vor avea copiii în cele 5 centre

Nicușor Dan spune care sunt activitățile care vor fi făcute cu copiii și dă asigurări că regulile sanitare vor fi respectate.

„Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei”, a mai precizat primarul.

Jocuri copii[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, primarul Municipiului București a declarat faptul că centrele sunt pentru copiii ai căror părinți nu pot munci de acasă și trebuie să meargă la serviciu.

„E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si