Beatrice Rancea, primele declaratii dupa ce a parasit Opera Nationala Romana Bucuresti! "S-au bagat 11 milioane euro intr-o cladire care acum este inchisa"

Beatrice Rancea s-a intors la Iasi, dupa ce si-a incheiat mandatul la Opera Nationala Romana Bucuresti.

Radu Constantin, luni 22 ianuarie 2018 , 21:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Beatrice Rancea a vorbit in premiera despre anul petrecut la carma Operei Nationale Bucuresti. Celebra coregrafa a condus institutia ca director interimar, insa din decembrie 2017, la incheierea mandatului, ea s-a intors la carma Operei Nationale Romane Iasi.

„Au fost multe lucruri greu de gestionat acolo, a fost si aceasta idee total nefericita de a lipi Opera cu Opereta. La Opereta s-au bagat 11 milioane euro plus TVA intr-o cladire care si acum este inchisa, eu nu am reusit nici acum sa-i fac receptia si sa deschidem institutia. Este bine ca din ianuarie, Opereta are un destin al ei, Sunt, in continuare, controale, sunt doi manageri care au procese – este o situatie complicata care chiar nu are rost s-o dezvoltam pentru ca nici eu nu sunt in masura sa vorbesc in totala cunostinta de cauza. (...)

Cu toate ca a fost un an financiar greu, am reusit sa punem in scena o productie noua la „Barbierul din Sevilla”. Cea veche dura acolo de 60 de ani. Si acum sunt acolo spectacole care se joaca acolo de 30-40 de ani. Lumea deja nu mai venea la aceste spectacole. Acum sunt salile pline, sunt tineri care au inceput sa vina la Opera din Bucuresti. Am lasat lucrurile foarte bine.

Beatrice Rancea: "Stiam ca in decembrie vine altcineva"

A fost extraordinar sa pot fi lasata sa dau un concurs pentru un nou mandat de trei ani aici (la Iasi. n.r.), dupa care am fost suspendata si stiam ca pana in decembrie, cand i se termina mandatul fostului manager, eu urmeaza sa fiu si stiam ca urmeaza sa vina altcineva pentru ca orice ministru are un concept vis-a-vis de o institutie subordonata si evident”, a declarat Beatrice Rancea intr-un interviu pentru Bzi Live.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si