Beijingul autorizează teste clinice ale unui prim vaccin împotriva noului coronavirus

Autorităţile chineze au autorizat primele teste clinice asupra oamenilor ale unui vaccin experiemtal împotriva noului coronavirus, dezvăluie în ediţia marţi Cotidianului Poporului, relatează Reuters.

Author: K.B. marți 17 martie 2020 , 18:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cercetările sunt efectuate de către Academia de Ştiinţe Medicale Militare, afiliată armatei chineze, care a primit unda verde să lanseze săptămâna aceasta teste clinice în cadrul fazei 1.

Acest test chinez vizează 108 voluntari, toţi sănătoşi, şi se desfăşoară într-o perioadă de nouă luni şi jumătate, de la 16 martie la 31 decembrie, aratră baza de date de înregistrare în vederea testului.

Testul este realizat de către Academia de Ştiinţe Medicale Militare în colaborare cu CanSino Biologics, o companie cu activitate în domeniul biotehnologiei din Hong Kong.

Citeste si: Dosar penal pentru românul care a călătorit cu avionul de la Madrid la Bucureşti deşi fusese confirmat în Spania cu coronavirus

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Am ținut ascunsă sarcina vreo șase luni” Bianca Drăgușanu nu s-a ferit și a spus totul- wowbiz.ro

Alte cercetări sunt în curs în lume.

În Statele Unite, Institutul Naţional american de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) a anunţat luni lansarea unui test clinic, la Seattle, împreună cu grupul în domeniul biotehnologiei Moderna, care urmează să fie efectuat asupra unei cohorte de 45 de adulţi voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani pe o perioadă de şase săptămâni. 

Citeste si: Iohannis: Preşedinta Comisiei Europene doreşte să propună să limităm accesul în Uniunea Europeană al persoanelor care vin din ţări care nu sunt parte din UE

Laboratorul german CureVac speră la rândul său să fie în măsură să ceară autorizarea în vederea trecerii la faza testării clinice a unui vaccin experimental asupra oamenilor până în iulie.

Citeste si: Medicii de familie, apel către Guvern: ''Nu avem măşti, nu avem halate, dezifectanţi, mănuşi. Nu avem cu ce face faţă!''

Experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu preconizează ca vreun vaccin să die testat sau aprobat în vederea comercializării mai devreme de anul viitor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si