Pe măsură ce crește nevoia de forță de muncă, beneficiile oferite de companii se diversifică tot mai mult. Dacă în trecut angajații se limitau la salariu, acum ei apelează la diferite beneficii pentru a-și păstra angajații.

Animalele de companie pot fi aduse la locul de muncă

Tot mai multe companii au început să lase angajații să-și aducă animalele de companie la birou. Este și cazul lui Ionuț, angajat al unei firme din Capitală, care își aduce cățelul la locul de muncă.

Ionuț, angajat: ”Cred că, în general, animalele de companie, mai ales cățeii, pot să îmbunătățească cumva spiritual sau buna dispoziție a tuturor. Când trece Blue pe lângă cineva deja dispoziția acelei persoane s-a schimbat în bine.”

Pauza de lectură, un nou beneficiu pentru angajaţi

Iar acesta este doar unul dintre beneficiile pe care această firmă le oferă angajaților. De exemplu, Maria se bucură în fiecare zi de 20-30 de minute de lectură pentru că are la dispoziție o bibliotecă de unde își alege periodic anumite cărți.

Maria, angajată: ”În primul și-n primul rând, cel mai important lucru cred că sunt momentele de relaxare, colegi, discuții, glume, pur și simplu momentele în care ne putem deconecta de stresul și activitatea zilnică. Doi, cred că ar fi foarte interesant dacă am putea să primim cel puțin o jumătate de oră, o oră din program, în mod constant pentru informații noi, cum este aceasta de aici.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Managerii spun că prin aceste metode contribuie la un mediu de lucru plăcut, și astfel își fac angajații să vină cu drag la muncă.

Corina State, manager: ”Încercăm să ne menținem angajații cât mai fericiți și atunci am adus tot felul de inovații, cum ar fi, de la micile gustări deja cunoscut, cafea, fructe proaspete, până la înghețată, croissante chiar și sushi, în funcție de perioadă, ocazional și chiar săptămânal pentru unele dintre ele.”

Tichete de masă, cel mai popular beneficiu la locul de muncă

Iar specialiștii în resurse umane susțin această idee. În momentul de față, peste 85% dintre firmele din România spun că oferă beneficii extrasalariale. Tichetele de masă sunt prima opțiune, urmată de primele de sărbători, abonamente la clinici private și zile libere suplimentare.

Citește și: VIDEO- Propunere de ultimă oră: Valoarea tichetelor de masă ar putea crește până la 35 de lei pentru anumiți angajați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si