Biblioteca Naţională a României redeschide sălile de lectură

Biblioteca Naţională a României anunţă deschiderea, începând cu data de 21 septembrie, a două săli de lectură pentru a veni în sprijinul cititorilor.

Andreea Stoica, miercuri 16 septembrie 2020 , 16:36

Biblioteca Naţională a României
Biblioteca Naţională a României
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, este vorba despre Sala de lectură "Gheorghe Brătianu" şi Sala de lectură "Alexandre Saint-Georges".

Sala de lectură "Gheorghe Brătianu", situată la etajul 3, va fi deschisă în vederea consultării tuturor tipurilor de documente ce aparţin colecţiilor curente, precum şi a copiilor substitut ale tezelor de doctorat.

Accesul se va face în baza cardului de cititor, luni, miercuri, vineri, între orele 10,00 şi 18,00, marţi şi joi între orele 12,00 şi 20,00. Accesul utilizatorilor la tezele de doctorat se realizează exclusiv pe bază de programare la adresele de email [email protected] şi [email protected] sau telefonic la numerele 021.310.44.44 sau 021.314.51.43.

Documentele vor fi carantinate

Pentru a evita răspândirea infecţiei cu COVID-19, documentele consultate de utilizatori vor fi carantinate, într-un spaţiu special amenajat, între 4 şi 10 zile, în funcţie de materialul din care sunt realizate, precizează Biblioteca Naţională a României.

Biblioteca Naţională a României
Biblioteca Naţională a României

Sala de lectură "Alexandre Saint-Georges", aflată la etajul 5, este dedicată exclusiv cercetării documentelor vechi şi rare.

Citeste si: De ce a explodat astăzi numărul cazurilor de COVID-19? Explicaţia dată de un medic de renume

Aici accesul se va realiza în baza cardului de cititor şi în urma unei solicitări prealabile transmise la adresa [email protected],

cu cel puţin 24 de ore înainte, solicitare ce va conţine enumerarea documentelor dorite spre consultare.

Cercetarea documentelor aparţinând colecţiilor speciale se va putea face de luni până vineri, între orele 10,00 şi 18,00, cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi a celorlalte instrucţiuni afişate la intrarea în instituţie.

Citeste si: Un nou record al infectărilor în România: 1.713 cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus

"Precizăm că spaţiile libere pentru lectură din cadrul bibliotecii noastre rămân deschise de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-

20,00 şi sâmbătă, între orele 9,00- 18,00. Accesul în Biblioteca Naţională a României se realizează exclusiv în baza cardului emis de bibliotecă şi este condiţionat de respectarea măsurilor de protecţie şi siguranţă afişate la intrare. Programul biroului de înscriere în vederea emiterii sau vizării cardului de acces este luni, miercuri şi vineri, între orele 10,00- 18,00, marţi şi joi între orele 12,00- 20,00", precizează Biblioteca Naţională.

Citeste si: Ludovic Orban, noi detalii despre masca de protecție! "Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri..."

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimosii au nominalizat! Pe CINE vor sa trimita acasa? Ea este a doua concurenta aleasa... Faimosii au nominalizat! Pe CINE vor sa trimita acasa? Ea este a doua concurenta aleasa spre eliminare!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet Tribunalul Cluj a decis! Celebra filmare cu Marica va fi ȘTEARSĂ de pe internet
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si