Bicicliștii și trotinetiștii au produs numeroase accidente soldate cu rănirea pietonilor, iar acum autoritățile locale vor să facă străzile din zona centrului istoric mai sigure.

Pe unde se va putea circula cu biciclete și trotinete

Reprezentanții Poliției Locale Brașov vor propune Comisiei de Circulație din cadrul primăriei montarea unor indicatoare care să îi avertizeze pe brașoveni, dar și pe turiști, că circulația pe bicicletă sau trotinete va fi interzisă pe arterele unde sunt montate multe terase, iar traficul pietonal este intens.

,, În prezent sunt indicatoare care interzic mersul pe bicicletă pe strada Republicii. Propunerea Poliţiei Locale Braşov va fi ca astfel de indicatoare să fie montate şi pe alte artere, precum str. Michael Weiss, str. Sfântul Ioan, str. Mihail Sadoveanu, str. Apollonia Hirscher sau str. Postăvarului ”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Citeste si: O fetiță pe bicicletă a fost lovită de mașină pe trotuar în Neamț. Bărbatul care se afla la volanul mașinii a vrut să evite un accident

Autoritățile spun că bicicliștii și trotinetiștii vor putea circula pe carosabil, pe străzile cu acces auto, având în vedere că limita de viteză pentru autoturisme este de 50 de kilometri pe oră în zona centrală.

Trotinetele ar putea fi interzise în parcuri în Capitală

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect prin care reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat angajat să transporte biciclete în străinătate a decis să le scoată la vânzare. Prejudiciul este uriaș

Fără căști, telefon mobil și cu echipament de protecție. Așa va trebui să mergem cu trotineta electică, potrivit unui proiect al Primăriei.

Mai mult, cei care folosesc acest mijloc de transport nu vor mai avea voie să intre în parcuri.

Citeste si: Un tânăr pe trotinetă electrică a "spulberat" o fetiță de 1 an și 6 luni

De asemenea, trotinetele nu vor mai putea fi parcate la voia întâmplării.

În prezent, parcarea trotinetelor într-un loc în care poate încurca circulația rutieră este sancționată cu o amendă de până la 400 de lei.

Citeste si: Armata română este în căutare de voluntari. Suma fabuloasă pe care o poți încasa după patru luni de pregătire

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si