Printre cele 4o de țări se numără Statele Unite ale Americii,  statele membre ale Uniunii Europene (UE), Regatul Unit şi ţări asiatice.

Patruzeci de ţări cer Rusiei să oprească războiul

”Declaraţie comună” a fost publicată miercuri la New York, iar ţările îşi exprimă ”susţinearea” faţă de acţiunea Ucrainei ”împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie, în baza Convenţiei prevenirii şi reprmării infracţiunii genocidului din 1948, în vederea stabilirii faptului că intervenţia militară a Rusiei nu are niciun fundament juridic şi are la bază acuzaţii nefondate de genocid”.

Citeste si: Volodimir Zelenski a anunțat bilanțul atacului de la Ceasiv și care sunt măsurile pe care Ucraina le va lua

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

”Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale. În acest sens, noi considerăm că încălcările dreptului internaţional comise de către Rusia angajează responsabilitatea sa internaţională”, se arată în această ”Declaraţie comună”.

Ucraina are nevoie de cel puţin 750 de miliarde de dolari pentru reconstrucția de după război

”Pierderile şi pagubele suferite de către Ucraina(...) necesită o reparaţie completă şi urgentă din partea Rusiei”, se arată în document.

Citeste si: Zelenski a anunțat că Ucraina este membru al unui program special al NATO. Armata rusă, nevoită să-și regândească strategia

Deși există aceste documente, CIJ nu dispune de niciun mijloc prin care să impună respectarea hotărârilor pe care le-a anunțat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si