Vladimir Putin este încolțit: Patruzeci de ţări cer Rusiei să oprească războiul

Patruzeci de ţări cer Rusei, într-o ”Declaraţie comună”, la New York, să oprească ”imediat” Războiul din Ucraina şi susţin demersurile Kievului la Curtea Internaţională de Justiţie.

Author: Diana Bostan joi 14 iulie 2022 , 10:53

război

Război Rusia Ucraina

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printre cele 4o de țări se numără Statele Unite ale Americii,  statele membre ale Uniunii Europene (UE), Regatul Unit şi ţări asiatice.

Patruzeci de ţări cer Rusiei să oprească războiul

”Declaraţie comună” a fost publicată miercuri la New York, iar ţările îşi exprimă ”susţinearea” faţă de acţiunea Ucrainei ”împotriva Rusiei la Curtea Internaţională de Justiţie, în baza Convenţiei prevenirii şi reprmării infracţiunii genocidului din 1948, în vederea stabilirii faptului că intervenţia militară a Rusiei nu are niciun fundament juridic şi are la bază acuzaţii nefondate de genocid”.

Citeste si: Volodimir Zelenski a anunțat bilanțul atacului de la Ceasiv și care sunt măsurile pe care Ucraina le va lua

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

”Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru faptele sale. În acest sens, noi considerăm că încălcările dreptului internaţional comise de către Rusia angajează responsabilitatea sa internaţională”, se arată în această ”Declaraţie comună”.

Ucraina are nevoie de cel puţin 750 de miliarde de dolari pentru reconstrucția de după război

”Pierderile şi pagubele suferite de către Ucraina(...) necesită o reparaţie completă şi urgentă din partea Rusiei”, se arată în document.

Citeste si: Zelenski a anunțat că Ucraina este membru al unui program special al NATO. Armata rusă, nevoită să-și regândească strategia

Deși există aceste documente, CIJ nu dispune de niciun mijloc prin care să impună respectarea hotărârilor pe care le-a anunțat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si