Alți cinci palestinieni au decedat joi din cauza loviturilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul Sănătăţii din această enclavă aflată sub controlul Hamas. Loviturile aeriene s-au intensificat joi după-amiază, coloane de fum înălţându-se deasupra oraşului Gaza, informează Agerpres.

Potrivit AFP, joi seară un nou baraj de rachete dinspre Fâşia Gaza a vizat sudul Israelului, determinând localnicii din sudul acestei ţări să se refugieze în adăposturi anti-bombardamente.

Citeste si: De la ce a pornit conflictul israeliano-palestinian. Ce au de împărțit în Fâșia Gaza

Secretarul general al ONU: Este inacceptabil!

Continuarea tirurilor palestiniene şi israeliene este ''inacceptabilă'', a declarat joi în faţa Adunării Generale a ONU secretarul general al forului internaţional, Antonio Guterres, care a lansat un apel la ''încetarea imediată a confruntărilor''.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

" Dacă există un iad pe pământ, este viața copiilor din Gaza astăzi", a spus răspicat Gutteres. Până în data de 19 mai, muriseră 60 de copii în bombardamentele din Gaza. 

Spirala violenţelor a fost declanşată de tirurile de rachete lansate de mişcarea Hamas către statul evreu pe 10 mai, în semn de solidaritate cu palestinienii răniţi în ciocnirile cu poliţia israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalimul de Est.

În timpul precedentelor conflicte între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas, detensionarea situaţiei a fost facilitată de crearea unor coridoare umanitare pentru a permite transportarea ajutorului internaţional şi repararea infrastructurii esenţiale pentru populaţie, mai informează AFP.

„Dacă este un iad pe pământ astăzi, acela este viața copiilor din Gaza”, a declarat joi secretarul general al ONU Antonio Guterres, în timp ce a cerut o încetarea urgentă a violențelor între Israel și Palestina. „Am fost îngrozit de rapoartele despre cei nouă membri ai unei singure familii uciși în lagărul de refugiați Al Shati, în Gaza", a declarat Guterres în discursul său în Adunarea Generală a ONU joi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si