Bilanțul făcut de directorul ANPC la sfârșit de sezon estival. Amenzi de peste 2,9 milioane de lei pe litoral

Paul Anghel (ANPC):” Aceleaşi servicii care lasă de dorit, costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil, patroni care nu înţeleg relaţia serviciu-cost-respect ”.

Author: Diana Bostan miercuri 15 septembrie 2021 , 09:17

Bilanțul făcut de directorul ANPC la sfârșit de sezon estival
ANPC amenzi[Sursa foto: Facebook ANPC]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisarii ANPC au derulat 1.250 de acţiuni de control, în urma cărora au fost aplicate circa 1100 de avertismente şi 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei.

Servicii care lasă de dorit, costuri nejustificate, personal nepregătit, extenuat şi irascibil

”Ca în fiecare an, ANPC a fost un apărător al drepturilor consumatorului român, atât pe litoral sau în Delta Dunării, cât şi în zonele care sunt vizitate de un număr mare de turişti. Anterior demarării comandamentelor, am desfăşurat o Caravană de Prevenţie şi Consiliere, împreună cu factorii de decizie locali, în fiecare din aceste zone. Anumite “metehne” ale unei categorii- este adevărat mică de operatori economici- nu se schimbă şi, tot ca în fiecare an, alungă şi nu apropie, prin actul de comerţ pe care îl fac, turistul.”

Directorul general al ANPC este de părere că tarifele mari sunt comparabile cu cele ale unor stațiuni de lux, dar nu sunt justificate.

Citeste si: VIDEO| Povestea preotului latifundiar din Năvodari, devenit viral după ce butona telefonul în timpul unei spovedanii. Duhovnicul este unul dintre investitorii uriași în turism 

Stațiuni cu trotuare neterminate 

Despre stațiuni, Paul Anghel a afirmat că :” trotuare neterminate, străzi găurite, capace de canal pe post de jaloane, mormane de gunoi”, absenţa locurilor de parcare sau ”locuri de parcare plătibile la preţ de camera de 3 stele”. 

Acesta dorește găsirea unor soluții astfel încât, românii să nu mai aleagă destinații de vacanță precum Bulgaria și să vadă România ca o primă variantă.

În acest sezon estival au fost aplicate circa 1100 de avertismente şi 490 de amenzi, în valoare de peste 2,9 milioane de lei. 

Citeste si: Rezervările turistice din această vară au crescut cu 60%


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si