-Este singurul medicament recomandat pentru boala domnului Nita. Este citat din recomandarea medicului curant.

- Cat costa?

- Peste o mie de lei pe zi.


Un om disperat se agata si de un fir de pai, daramite de un medicament care face minuni pentru un om cu boala lui. Pentru domnul Nita, un barbat de 51 de ani bolnav de leucemie, singura speranta era un tratament extrem de scump- o mie de lei pe zi.

In decembrie 2015, omul afla ca are o sansa sa-l primeasca mult mai ieftin. Lunile se scurg insa si medicamentul tot nu apare pe lista compensatelor.  

DAN CIMPOERU, avocat: Cu o saptamana inainte de a deceda am pornit un proces impotriva statului

Omul s-a stins insa, iar concluzia avocatului sau este socanta.

CEZAR IRIMIA, presedinte Alianta Pacientilor Cronici: Acestui om i s-a luat dreptul la viata de catre cei care ar fi trebuit sa aiba grija de viata acestui pacient.

##CITAT158##

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Autoritatile recunosc ca procedura de includere a doctoriilor de ultima generatie pe lista compensatelor este de lunga durata.
Nimeni nu-si asuma raspunderea pentru ca un om a murit, cu zile din cate spune avocatul sau.

LAURENTIU COLINTINEANU, purtator de cuvant Ministerul Sanatatii: Sunt multi pasi. Vine de la Agentia Medicamentului, ajunge la MS, de la MS se duce Casa de Sanatate, se intoarce la ministerul sanatatii si pleaca pe circuitul de avizare interministeriala

Acealsi lucru s-a intamplat si in cazul domnului Nita.


LAURENTIU COLINTINEANU, purtator de cuvant Ministerul Sanatatii: S-a dorit introducerea mai multor medicamente pe aceasta lista pentru ca mai multi pacienti sa aiba acces la medicamente care sa-i ajute in tratamentul acestor afectiuni.

Acum reprezentantilor Ministerului Sanatatii nu le-a mai ramas decat sa regreta moartea domnului Nita. Promit ca in cel mai scurt timp proiectul de hotarare va ajunge pe masa premierului.

Vestea n-o mai bucura insa pe o alta bolnava. A auzit atatea promisiuni in anii de cand face tratament injectabil.

CARMEN CIOCARLAN: Am la activ peste 1000 de injectii. Nu mai pot sa fac altele. Mi-au mai ramas doar mainile si abdomenul.

Ar putea primi medicamente cu administrare orala, insa acestea, ca si in cazul domnului Nita, nu sunt pe lista compensatelor.
In ultimii doi ani, peste 160 de bolnavi au silit statul sa le asigure compensat medicamentele de care aveau nevoie dupa ce s-au adresat justitiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si