Biserica Ortodoxă Română schimbă data la care îl vom sărbători pe Sfântul Gheorghe! Nu va mai fi celebrat pe 23 aprilie!

O decizie luată de mai marii Bisericii Ortodoxe Române stârnește diverse reacții în rândul credincioșilor.

C.I.P., vineri 29 martie 2019 , 12:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca una dintre cele mai importante sărbători religioase de peste an, cea a Sfântului Gheorghe, să nu mai fie celebrată pe 23 aprilie, așa cum s-a întâmplat în ultima vreme, ci șase zile mai târziu, din motive... pastorale.

Citeste si: Un bărbat de 63 de ani din Corabia și-a violat soacra! Bătrâna, de 92 de ani, abia a putut să povestească drama trăită!

Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată, iar explicația este una simplă, spun liderii BOR. Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Gheorghe, cade fix în Săptămâna Patimilor și nu se cade creștinește să sărbătorești cu fast în perioada asta, așa că Sfântul Sinod a decis sărbătorirea a doua zi după Paște, pe 29 aprilie, cu șase zile întârziere.

Citeste si: Vladimir Găitan dă de pământ cu Tudor Chirilă: ”Al nostru coleg Tudor Chirilă a luat-o puţin razna pentru că de curând s-a bătut!”

"Sfântul Gheorghe a fost unul dintre marii credincioși ai omenirii, iar cinstirea lui este motive de sărbătoare și bucurie. Anul acesta 23 aprilie pică în perioada în care creștinii ortodocși se află în Săptămâna Patimilor. În consecință, s-a decis ca toți purtătorii numelui acestui sfânt să își celebreze onomastica pe 29 aprilie, după ieșirea din Postul Paștelui. Astfel de situații au mai existat în trecut și este o decizie cât se poate de normală a bisericii", a explicat un reprezentant al BOR.

Citeste si: Bilanţul atacului armat de la Utrecht creşte la patru morţi, în urma decesului unui rănit grav în vârstă de 74 de ani


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si