Biserica si Stiinta sunt in plin conflict, in Buzau! De la ce a pornit scandalul

Cercetatorii statiunii legumicole Buzau, celebri pentru creatiile lor, sunt revoltati dupa ce au aflat ca Arhiepiscopia va infiinta un cartier cu blocuri turn mult prea aproape de terenul lor cu rasaduri experimentale. Intregul proces de cercetare ar putea fi distrus din cauza constructiei.

Author: V.P. joi 01 februarie 2018 , 13:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Constantin Vlad SCDL Buzau: Aici, de la pomisorii astia este terenul Arhiepiscopiei. Aici se vor construi blocuri, pana la capatul parcelei.

Rosiile, varza, dovleceii sau pepenii pitici sunt doar cateva dintre legumele minune create de cercetatorii de la Statiunea legumicola din Buzau.

Experimentele lor atat de apreciate vor fi, insa, umbrite la propriu. In apropierea rasadurilor de la statiunea legumicola se va ridica un cartier de blocuri, care ar putea polua sau strica de tot fructele si legumele plantate aici.

Terenul pe care preotii vor sa dezvolte cartierul este unul foarte valoros, data fiind apropierea de centrele comerciale. Primaria Buzau a dat deja unda verde demararii proiectului imobiliar, care consta in ridicarea de catre Arhiepiscopie a doua blocuri. La parter vor fi centre sociale, iar etajele vor fi transformate in apartamente de vanzare sau de inchiriat.

Constantin Vlad, directorul SCDL Buzau -  Nu stim in ce conditii mai putem efectua experimentele.

Perspectiva este sumbra.

Dupa ce scandalul a devenit public, buzoienii s-au impartit in doua tabere. Multi nu pot concepe ca biserica sa devina dezvoltator imobiliar.

- E de mirare ca arhiepiscopia ar putea sa faca o asemenea investitie  

-De unde ar putea avea atatia bani? Logic, nu?

-E un lucru rau, ca cercetarea legumelor e o chestie buna, si legumele erau bune

Constantin Ionescu- consilier local independent: Nu intelegem de ce graba asta a domnului primar de a trece rapid acest proiect de hotarare in apropierea unei statiuni de cercetare legumicole atat de apreciate la nivelul romaniei.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei spun ca infiintarea cartierului va genera fonduri pentru sustinerea unor proiecte sociale. Mai precis, cu banii din vanzarea a 6,2 hectare de teren catre un dezvoltator imobiliar, va putea face propria investitie.

Preot Ioan Solea- purtator de cuvant Arhiepiscopie- Arhiepiscopia are un bun pe care vrea sa-l valorifice. Vinde acest pamant,  Un dezvoltator la construi aici un cartier, banii obtinuti de arhiepiscopie dupa vanzarea acestui pamant se vor transforma in doua blocuri care la parter vor avea cele doua centre  18.38+ 18.45 centrul de tineret si centrul pentru nevoile speciale.

Reprezentantii bisericii sustin ca blocurile nu vor umbri terenurile destinate cercetarii, intrucat proprietatile celor doua entitati vor fi despartite de un drum si de parcari de 18 metri latime.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si