Orice părinte își dorește un viitor roditor, plin de succes pentru copilul său. Totuși, uneori oamenii merg prea departe.

Un nou scandal ține Statele Unite ale Americii pe jar, după ce s-a aflat că bogații dau șpăgi astronomice pentru ca ai lor copii să intre la universități de prestigiu, recunoscute pe tot globul. Totuși, după râs vine plâns, iar în acest caz, multe persoane au fost condamnate la închisoare, după ce totul a ieșit la iveală.

Citește și: Când se termină vacanța de iarnă 2023? Data la care elevii vor reveni la școală

Bogații dau șpăgi imense pentru copiii lor

Copiii oamenilor bogați erau acceptăți la universități de prestigiu printr-o schemă de dare de mită. Părinții plăteau sume impresionante de bani și astfel era posibilă admiterea la Yale, Stanford ori UCLA.

În urma scandalului uriaș care s-a iscat la începutul acestui an, William Rick Singer, „creierul” acestei metode, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, miercuri, în Boston.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Imagini sfâșietoare de la priveghiul Biancăi! Momentul în care soțul ei izbucnește în plâns- wowbiz.ro

Citește și: Imagini inedite surprinse la un colegiu de renume din Sibiu. Elevii au petrecut pe ritmuri de manele și mici

Din primele informații, William Singer ar fi luat bani pentru admiterea la universități timp de 10 ani. Totuși, el nu este singurul găsit vinovat în tot acest scandal. Astfel, el, 50 de părinți, complici și antrenori de sporuri universitare au fost condamnați la închisoare.

William Rick Singer a fost găsit vinovat în 2019. El a cooperat cu autoritățile în urma celor întâmplate. Odată cu acest scandal s-a aflat că actrița Lori Loughlin și soțul ei au plătit suma de 500.000 de dolari pentru ca fiicele lor să fie acceptate la University of Southern California (USC). Actrița cunoscută din ”The Party at Home” a fost condamnată la doi ani de închisoare în anul 2020. Vedeta a recunoscut totul atunci în fața polițiștilor.

Citește și: Declarațiile momentului despre situația îngrijorătoare din România. Urmează epidemie de gripă cu restricții și școli închise? ”E foarte probabil”

Câți bani a obținut William Rick Singer de la părinți

Procurorii din SUA susțin că William Singer ar fi primit de la bogătașii Americii mită de aproximativ 25 de milioane de dolari. La rândul lui, inculpatul le-a oferit celor de la universități 7 milioane de dolari pentru testele de admitere ale copiilor.

Citeste si: Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian de această situație: „Recunosc și îmi asum că m-am controlat super greu.”- kfetele.ro

Citeste si: Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici eu pe ea și nici ea pe mine”- radioimpuls.ro

În urma scandalului, William Rick Singer a fost nevoit să plătească 10 milioane de dolari despăgubire pentru autoritățile fiscale. Ulterior, polițiștii i-au confiscat suma de 3,4 milioane de dolari. El a renunțat la 5,3 milioane de dolari din active.

Citește și: Structura anului şcolar 2022- 2023: Când începe vacanţa de Crăciun 2022/ vacanța de iarnă 2022?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si