Bogdan Anicescu, tânărul care traduce pentru surdo-muți mesajele autorităților, face parte din echipa Kanal D: „Aici am căpătat multă experiență”

Bogdan Anicescu face parte din echipa Kanal D de mai bine de 5 ani.

Matei Vaihan, miercuri 25 martie 2020 , 21:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bogdan Anicescu face parte din echipa Kanal D, dar în ultima perioadă a fost solicitat și de aurități. El s-a aflat alături de președintele Iohannis, premierul Orban, ministrul de Interne Vela sau secretarul de Stat Raed Arafat, atunci când aceștia au tranmis mesaje populației legate de instituirea unor măsuri în plină pandemie de coronavirus, el traducând aceste mesaje pentru surdo-muți. (vezi ce a spus premieul Orban despre achiziția de echipamente de protecție)

Citeste si: Coronavirus Romania - Crucea Rosie Romana a cumparat zece aparate de testare rapida Covid-19 si peste 7000 de teste

Citeste si: Coronavirus a ajuns și în biserici. Doi preoţi, doi diaconi şi alţi angajaţi ai unei biserici din Bucureşti, infectați cu Covid-19. Au fost confirmați pozitiv

Citeste si: De câte ori trebuie să ne dezinfectăm telefonul mobil? Sfaturi de la medicul Adrian Streinu Cercel!

Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România. „De aproape 5 ani și jumătate interpretez știrile pentru postul de televiziune Kanal D alături de minunata mea colegă Marieta Negru. Facem o echipă foarte bună, reușind să acoperim toate zilele de filmare. Aici am căpătat multă experiență, lovindu-mă de subiecte de discuție variate, multe întâmplări semnificative, diferite „scenarii” de interpretat etc. Mă simt excelent acolo, mă înțeleg foarte bine cu absolut toată lumea și mă bucur când diferite persoane surde sau hipoacuzice ne trimit mesaje spunându-ne că le place cum interpretăm. Aș putea spune chiar că mă liniștesc ajungând acolo dacă anterior am avut o zi agitată”, a declarat Bogdan într-un interviu.

Bogdan Anicescu face parte din echipa Kanal D: „Multe semne sunt inventate de comunitate"

“La momentul actual se întâmplă ca eu să fiu, poate, în centrul atenţiei odată cu aceste comunicate oficiale ale M.A.I. Dar toată iniţiativa a aparţinut Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, unde sunt angajat. Ne bucurăm că Ministerul a răspuns pozitiv sesizării noastre şi putem să facem, astfel, un pas înainte către accesibilizarea informaţiilor către comunitatea Surzilor mai ales acum, când ne aflăm la propriu într-o stare de urgenţă. Aşa cum am spus anterior am fost şi suntem o echipă la nivelul Asociaţiei. Sunt multe persoane care la fel de bine ar fi putut fi (şi pot fi) în locul meu. Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări”, a declarat Anicescu pentru Mediafax.

„Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire”. Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări.Diferitele atitudini ale românilor pot avea reflecţii în comunitatea surzilor, dar aş spune că, odată informaţi, aceştia din urmă înţeleg necesitatea cooperării cu autorităţile”, a mai spus Bogdan Anicescu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si