Somnul este un factor care are multe efecte asupra sănătății. Ora la care ne culcăm ne influențează în mod direct sănătatea, potrivit informațiilor transmise de huffpost.com. Iată la ce boli grave te expui dacă obișnuiești să adormi după ora 1.

Bolile la care te expui dacă te culci după ora 1

Un studiu realizat de Psychiatry Research, citat de sursa anterioară, a scos la iveală detalii incredibile despre impactul somnului asupra sănătății.

Studiul, realizat pe 73.888 de persoane din Marea Britanie, a demonstrat că care s-au culcat în mod regulat după ora 1 au avut mai multe șanse de a experimenta tulburări de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea, spre deosebire de cei care s-au culcat înainte de ora 1.

Citește și: "O bubuitură puternică, strigăte, urlete". Filmul tragediei din Mureș, în care o tânără a căzut de la mansarda unui bloc. Principalul suspect, prietenul acesteia

Bolile la care te expui dacă adormi târziu noaptea

[Sursa foto: istockphotos]

Persoanele care s-au culcat înainte de ora 1 au au avut cel mai mic număr de diagnostice de sănătate mintală.

Un profesor a declarat că organismul uman are nevoie de o aliniere a luminii și a întunericului corespunzătoare pentru o funcționare cât mai sănătoasă a creierului, dar și a întregului organism.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

„În general, dacă nu te duci la culcare decât după ora 1 dimineața sau 2 dimineața, este foarte probabil să nu te trezești decât după câteva ore după ce a răsărit soarele. Și nu te vei culca timp de câteva ore după apusul soarelui, așa că cred că această problemă... nealinierea cu ciclul lumină-întuneric din mediu este potențial problematică. Este important ca corpurile noastre să primească semnale puternice că este ziua, care poate veni sub formă de soare de dimineață.

Dacă nu primiți acele semnale sau primiți semnale mixte, poate cauza probleme cu biologia dvs., care ar putea afecta și creierul”, a declarat un profesor asistent din în cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universității din Pittsburgh.

Citește și: Usturoiul, alimentul minune. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi pe stomacul gol, în fiecare dimineață

Bolile la care te expui dacă adormi târziu noaptea

[Sursa foto: istockphotos]

Alți profesori care au contribuit la realizarea studiului au declarat că activitatea creierului pe timpul nopții scade, lucru care influențează direct sănătatea organului.

„O activitate mai mare pe timp de noapte este asociată cu un comportament mai impulsiv și dezadaptativ. Există unele mecanisme în creier legate de comportament și impulsivitate și inhibiție... când ești treaz mai mult și mai târziu, acele lucruri tind să scadă și astfel că ar putea fi asociate și cu o sănătate mintală precară”, a declarat o profesoară care a participat la realizarea studiului.

 

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si