Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au intervenit, marți, în satul Topile din comuna Valea Seacă, Iași după ce au fost găsite mai multe proiectile neexplodate. 13 persoane au fost evacuate din locuințe.

Citeste si: Zeci de pompieri s-au luptat cu focul într-un bloc din Constanța

Pompierii au stabilit o zonă de pericol

Potrivit ISU Iași, la fața locului au fost descoperite și extrase 9 proiectile reactive 132 de milimetri (katyusha) și un motor de proiectil reactiv cal.

132 de miilimetri.

„În consecință s-a stabilit evacuarea unui număr de 13 persoane din 2 locuințe. Acestea vor fi cazate la rude”, au spus reprezentanții ISU Iași care au stabilit zona de pericol.

Până când pirotehniștii nu vor termina de curățat zona considerată pericol, cei 13 oameni evacuați nuu au voie să se întoarcă în case, iar zona va fi supravegheată de un echipaj de jandarmi.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Incident neașteptat: Un tânăr de 17 ani a ameninţat cu cuţitul o vănzătoare pentru un pachet de ţigări

Cum va fi transportată muniția găsită

Transportarea muniției va fi asigurată cu antremergător de la poliție, ootrivit pompierilor, care au anunțat că misiunea va continua și în cursul zilei de miercuri.

Specialiștii continuă să caute și altă muniție care ar putea fi prezentă în zonă, având în vedere că cea raportată a fost descoperită de oameni din întâmplare și putea exploda oricând.

Citeste si: Probleme tehnice la rafinăria de la Petrobrazi: zgomot puternic, fum și flacără imensă

Polițiștii au găsit în casa unui tânăr din Vulcan zeci de grenade, pistoale şi sute de cartuşe

Un bărbat din municipiul Vulcan a reușit să transporte ilegal în România, în 2021, grenade, pistoale şi sute de cartuşe pe care le ţinea ascunse în casă. Un întreg arsenal a fost descoperit în locuința unui bărbat din Hunedoara. Sute de cartușe, dar și pistoale sau grenade au fost descoperite la 3 adrese. 

Armele şi muniţia, care fuseseră aduse ilegal în România, au fost ridicate, informează IGPR. Cercetările au dezvăluit că armele, componentele de arme și elementele de muniție au ajuns în țară, în perioada octombrie – noiembrie 2021, prin intermediul bărbatului. 

Individul a fost reținut pentru 24 ore și va fi prezentat procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Citeste si: Alertă cu bombă într-o bancă din Capitală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si