Borsec si Sucevita ar putea fi atestate ca statiuni turistice de interes national

Localitatile Borsec (judetul Harghita) si Sucevita (judetul Suceava) ar putea fi atestate ca statiuni turistice de interes national. De asemenea, alte zece localitati sunt propuse pentru a fi atestate ca statiuni turistice de interes local, potrivit unui proiect de Hotarâre a Guvernului, publicat in dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei.

duminică 20 noiembrie 2016 , 21:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Odata aprobat documentul, "localitatile atestate vor putea fi promovate ca statiuni turistice de interes national sau local si vor avea sanse mai mari ȋn atragerea de finantari nerambursabile, ȋn conditiile ȋn care unele programe de finantare impun existenta atestarii ca statiune turistica", se mentioneaza in nota de fundamentare.

Astfel, proiectul de act normativ a fost elaborat "avand ȋn vedere solicitarile si documentatiile depuse de autoritatile administratiei publice locale", potrivit News.ro.

La rândul sau, Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a verificat ȋndeplinirea criteriilor legale, efectuand inclusiv vizite la fata locului.

"Statiunea turistica de interes local Borsec indeplineste criteriile minime obligatorii privind atestarea statiunilor turistice de interes national si intruneste un punctaj de 310 puncte la criteriile suplimentare, fata de minimul de 135 de puncte necesare", arata proiectul de act normativ.

De asemenea, localitatea Sucevita indeplineste criteriile minime obligatorii privind atestarea statiunilor turistice de interes national si intruneste un punctaj de 225 de puncte la criteriile suplimentare, fata de minimul de 135 de puncte necesare, pentru atestarea ca statiune turistica de interes national, potrivit documentului.

In prezent, in Borsec sunt 540 locuri de cazare, din care 439 sunt incadrate la 3-5 stele. In Sucevita exista peste 50 de structuri de primire turistice (pensiuni agroturistice de 2, 3 si 4 margarete, hoteluri de 3 si 4 stele si moteluri).

Localitatile propuse a fi atestate ca statiuni turistice de interes local sunt: Baia de Fier (judetul Gorj), Boghis (judetul Salaj), Colibita (judetul Bistrita - Nasaud), Moisei (judetul Maramures), Negresti Oas (judetul Maramures), Pojorâta, (judetul Suceava), Sângeorgiu de Mures (judetul Mures), Zona Baile Banffy, (municipiul Toplita, judetul Harghita), Zona Baile Ocna Dej (municipiul Dej, judetul Cluj) si Zona Moinesti - Bai (municipiul Moinesti, judetul Bacau).

In prezent, in România exista 41 de localitati atestate ca statiuni turistice de interes national si 47 de localitati atestate ca statiuni turistice de interes local.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si