Brăila: 19 poliţişti, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au pronunţat sentinţa definitivă în cazul poliţiştilor brăileni acuzaţi că au luat mită de la şoferi pentru a trece cu vederea unele ilegalităţi comise în trafic.

Author: M.A. marți 14 ianuarie 2020 , 15:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

19 agenţi de poliţie au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, dar şi pentru alte infracţiuni, având totodată interdicţia de a mai lucra în Inspectoratul Judeţean de Poliţie Brăila.

Potrivit unui comunicat remis de DGA, 19 poliţişti brăileni dintr-un total de 22 trimişi în judecată, au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, în timp ce 3 dintre ei au fost achitaţi.

Poliţiştii din cadrul IPJ Brăila au fost trimişi în judecată în anul 2015.  

Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie – 21 aprilie 2015, mai precis aproximativ 3 luni, grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit mai multe infracţiuni, fiind vorba despre un total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate.

Potrivit procurorilor, agenţii de poliţie au obţinut sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice.în

schimbul banilor, poliţiştii treceau cu vederea neregulile comise în trafic de şoferi.

Prima instanţă s-a pronunţat în acest caz în primavera anului 2018. Atunci, Tribunalul Brăila a achitat 10 inculpaţi din cei 22 pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită, în timp ce ceilalţi 12 au fost condamnaţi la câţiva ani de închisoare cu suspendare. Acum, Curtea de Apel Galaţi, instanta superioară, a admis contestaţiile procurorului şi a unor inculpaţi şi a  schimbat încadrările juridice ale faptelor. Astfel,  doar 3 poliţişti au fost achitaţi în timp ce 19 au fost condmanaţi la închisoare cu suspendare.

Astfel, agenţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au primit cu toţii închisoare cu suspendare, cea mai aspră fiind de 3 ani cu un termen de încercare de trei ani, aplicată îăn cazul a doi agenţi acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Toţi poliţiştii au fost condamnaţi pentru infracţiuni de luare de mită în formă continuată, unii fiind condamnaţi şi pentru fals intelectual ori complicitate la luare de mită. Printre poliţiştii condamnaţi se află şi agentul de poliţie, Valentin Eugen Bunea, nepotul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, condamnat pentru luatre de mită în formă continuată la 2 ani şi 9 luni de închisoare, pe un termen de 3 ani. 

Citeste si: Surse IML: Inima Cristinei Țopescu, cel mai deteriorat organ din corp

Citeste si: Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea: "orice cuplu care vrea să aibă copii, trebuie să îndeplinească 4 criterii"

Citeste si: VIDEO| Moartea Cristinei Țopescu. Când vor fi gata analizele toxicologice și când va fi incinerată

Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si