Brazilia a devenit a doua ţară din lume cel mai afectată de pandemia de coronavirus

Brazilia a devenit a doua ţară din lume cel mai afectată de pandemia de coronavirus, după SUA, numărul infectărilor ajungând la 330.890, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

R.B., sâmbătă 23 mai 2020 , 09:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vineri, Brazilia a înregistrat 1.001 decese, numărul total fiind de 21.048.

În SUA, ţara cel mai afectată, numărul total al deceselor a ajuns la 95.921, de la începutul pandemiei fiind înregistrate circa 1,6 milioane de contaminări.

Brazilia lui Bolsonaro pariază pe clorochină

Ministerul Sănătăţii recomandă să se folosească clorochină şi hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi mai uşor de covid-19, după ce preşedintele Jair Bolsonaro - care o consideră un remediu miraculos - a exercitat presiuni în acest sens, relatează AFP.

Citeste si: Ordinul privind obligativitatea purtării măştii, publicat în Monitorul Oficial. Care sunt excepțiile

Ministerul a făcut această recomandate într-un document, miercuri, la o zi după anunţarea unui vârf al bilanţului zilnic al morţilor din cauza covid-19, care depăşea 1.000 de decese pentru prima oară.

Anterior, folosirea clorochinei şi hidroxiclorochinei (HCQ) în serviciile braziliene publice de sănătate erau rezervate cazurilor grave de covid-19.

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Italia creşte cu 130 de morţi şi 652 de contaminări

Presiunile puternice exercitate de către Bolsonaro, convins de efectele - nedovedite în mod ştiinţific până acum - ale clorochinei în lupta împotriva pandemiei covid-19, au condus vineri la demisia lui Nelson Teich, al doilea ministru al Sănătăţii care a plecat din post în mai puţin de o lună.

Succesorul său nu a fost desemnat încă, iar titularul interimar al postului, Eduardo Pazuello, un general în activitate, ar urma ”să rămână mult timp” în post, a anuţat miercuri şeful statului.

Citeste si: Niciun nou caz de contaminare cu Covid-19 în China, o premieră de la declanşarea pandemiei

”Nu există încă o dovadă ştiinţifică, însă (clorochina) este folosită sub control în Brazilia şi în lume. Suntem în război, mai bine să fii înfrânt, decât să-ţi fie ruţine că nu te-ai bătut”, a scris într-un mesaj pe Twitter preşedintele brazilian de extremă dreapta.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si