"Doliul oficial este decretat în toată ţara, un semn de respect după decesul lui Edson Arantes do Nascimento, Pele, scrie în decret. "Ceremonia religioasă pentru cel mai mare fotbalist din toate timpurile va avea loc pe stadionul Urbano Caldeira, din Vila Belmiro, unde el a încântat lumea", a anunţat într-un comunicat dat publicităţii clubul care l-a avut în rândurile sale pe legendarul brazilian în perioada 1956-1974.

Când va fi transportat trupul neînsuflețit al campionului?

Trupul neînsufleţit al triplului campion mondial va fi transportat de la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, în noaptea de duminică spre luni, la Santos, oraş portuar situat la 80 km de metropola braziliană.

"Sicriul va fi depus la centrul terenului" unde Pele a strălucit în adolescenţa sa, a precizat Santos FC. Ceremonia funerară va începe luni la ora locală 10:00 şi va dura 24 de ore.

Citește și: Legendarul Pele s-a stins din viață la 82 de ani. Ce a transmis fiica sa

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Accesul publicului va putea fi permis. Marţi, un cortegiu funerar va însoţi sicriul pe străzile din Santos, trecând inclusiv prin faţa casei mamei lui Pele, care este încă în viaţă la vârsta de 100 de ani.

Înhumarea va avea loc la cimitirul Memorial Necolpole Ecumenica. Doar familia va putea avea acces.

Cine a fost Pele?

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Fosta legendă a fotbalului s-a născut pe 23 octombrie 1940 și a trecut la profesioniști încă de la vârsta de 15 ani. 

A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Pe 3 decembrie 2022, Edson Arantes do Nascimento, pe numele său real, nu a mai răspuns la tratamentul pentru cancer și medicii au decis să-l mute în salonul pentru "îngrijire paliativă" al spitalului Albert Einstein din Sao Paulo.

Citește și: Scene terifiante: un fotbalist de 22 de ani a fost împușcat

Pele are la activ peste 30 de distincții individuale, fiind decorat cu Ordinul de Cavaler al Marii Britanii în rang de comandant, primind de asemenea, printre altele, Ordinul Național de Merit din partea guvernului brazilian.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si