Brazilia va folosi un vaccin chinezesc împotriva virusului SARS Cov 2

Brazilia va începe să folosească un vaccin chinezesc împotriva virusului COVID-19, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Eduardo Pazuello, informează AFP. Această decizie a fost luată chiar dacă președintele Jair Bolsonaro a criticat vaccinul chinezesc.

Author: Alina Raducu miercuri 21 octombrie 2020 , 12:26

Brazilia va folosi un vaccin chinezesc împotriva virusului SARS Cov 2
Brazilia va folosi un vaccin chinezesc împotriva virusului SARS Cov 2
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vaccinul ce va fi folosit împotriva COVID-19 se numește CoronaVac, acesta a fost dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac, fiind testat pe mii de voluntari din şase state ale ţării, printre care şi Sao Paulo, fiind cel mai afectat.

Citeste si: Cinci oameni au murit în Coreea de Sud, după ce au făcut vaccinul antigripal

„Guvernul brazilian a ajuns la un acord cu acest stat pentru a cumpăra 46 de milioane de doze care ar trebui administrate începând din ianuarie anul viitor”, a afirmat Pazuello, în timpul unei videoconferinţe cu guvernatorii celor 27 de state ale ţării.

"Acesta va fi vaccinul Braziliei", a precizat ministrul, amintind că statul de 212 milioane de locuitori s-a bazat şi pe parteneriatul dintre Universitatea Britanică din Oxford şi grupul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca.

"Aceasta este marea noastră veste. Acest lucru va reechilibra procesul", a mai adăugat ministrul, având în vedere că Brazilia este a doua ţară la nivel mondial cu cele mai multe decese asociate COVID-19- peste 154.000

- după Statele Unite.

Citeste si: Cum se ferește Ludovic Orban de coronavirus. Obiceiul pe care îl are zilnic

Reamintim că, Preşedintele de extremă dreapta Jair Bolsonaro a criticat în mai multe rânduri vaccinul chinezesc, opunându-se guvernatorului statului Sao Paulo, Joao Doria, unul dintre principalii săi rivali politici.

Jair Bolsonaro a mai adăugat că vaccinul nu va fi "obligatoriu", contrar dorinţei guvernatorului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si