In sondajul realizat de Sky News se arata ca 40% dintre britanici se opun organizarii unui astfel de referendum, in timp ce 10% spun ca nu stiu. 48% dintre cei care au luat parte la sondaj prefera ca tara sa nu iasa din Uniunea Europeana, in timp ce 27% vor ca Regatul sa paraseasca blocul comunitar fara nici un acord. 13% s-au pronuntat in favoarea incheierii unui acord intre Londra si Bruxelles pentru iesirea Regatului Unit din UE.

Saptamana trecuta, un alt sondaj realizat de YouGov pentru cotidianul The Times, indica faptul ca a crescut semnificativ numarul alegatorilor britanici care sustin organizarea unui referendum asupra termenilor finali ai viitorului acord cu Uniunea Europeana cu privire la Brexit, iar proportia acestora este pentru prima data mai mare decat a celor care nu doresc un astfel de referendum.Potrivit acestui sondaj, 42% dintre alegatori sunt in favoarea unei noi consultari, iar 40% considera ca nu ar trebui organizat un nou referendum, in timp ce restul au declarat ca nu stiu. Sondajul a fost realizat miercuri si joi pe un esantion de 1.653 de adulti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fostul premier britanic Sir John Major a declarat ca un al doilea referendum despre de iesirea Marii Britanii din UE este “justificat moral”. “ Ar fi dificil, dar este o masura justificata moral? Eu cred ca este. Daca ne uitam la tabara celor care au facut campanie pentru iesirea din UE, vedem o serie de promisiuni fanteziste, care nu vor ajunge niciodata realitate.

Un referendum nu este o optiune simpla, dar este una la care eu as apela in acest moment”, a declarat Major.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si