Nu doar ciocolata, prajiturile si alte tipuri de dulciuri contin zahar din belsug, ci si  anumite sosuri, mezeluri si chiar unele produse de panificatie. Asa se face ca, la sfarsitul zilei, e posibil sa constatam ca am consumat mai mult zahar decat trebuia, desi nu am mancat nimic dulce. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Tocmai pentru ca zaharul poate fi periculos pentru sanatate, alternativele sanatoase sunt din ce in ce mai cautate. Unul dintre indulcitorii naturali  este stevia- nu are nici calorii si nici carbohidrati. Produsul finit seamana cu zaharul pudra si poate fi folosit in mancaruri, in dulciuri si in cafea.

Sa consumi alimente sanatoase a devenit un trend, iar asta se vede si pe rafturile magazinelor naturiste. De aici, clientii cumpara produse  sanatoase, indulcite cu stevia, cu zahar de mesteacan sau pur si simplu cu fructe.

Specialistii va recomanda sa aveti grija si cata miere de albine consumati. Un consum mare de miere este la fel de daunator ca si consumul ridicat de zahar. Din cauza  zaharozei si fructozei din miere, glicemia noastra creste.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si