
Bucura-ti invitatii cu niste sarmale delicioase! Asta este cea mai buna reteta!
Ca e sarbatoare, pomana sau nunta, romanii sunt innebuniti dupa sarmalute. Pot fi in foi de varza sau de vita, insa important este sa nu lipseasca de pe masa!
Probabil va ganditi ca chefii si bucatarii iscusiti nu se dau in vant dupa sarmalute. Ei bine, nu e chiar asa. Chef Catalin Scarlatescu este un mare fan al sarmalelor si adora sa gateasca acest fel de mancare mult indragit de romani.
"Incepem prin a toca ceapa marunt, dupa care o calim pana prinde o culoare usor aurie si o lasam putin la racit. Apoi o amestecam cu carnea tocata, orezul spalat in prealabil, cimbru, sare, piper.
Apoi se pune totul in oala. Intai de toate se aseaza un strat de varza peste care se pun si cateva foi de dafin. Apoi se pune un strat generos de afumatura, dupa care vine primul strat de sarmalute.