Bucuresti: Acrobaţii aeriene cu aeronave de luptă, efecte pirotehnice, muzică şi lumini, la cel mai mare show aerian

Peste 250 de piloţi şi paraşutişti din România, Spania, SUA, Ucraina, Cehia, Grecia şi Bulgaria fac acrobaţii cu aeronave de luptă, în formaţii ale forţelor aeriene, spectacolele incluzând efecte pirotehnice, muzică şi lumini, prezentate la cel mai mare show aerian din România, Bucharest International Air Show, de pe Aeroportul "Aurel Vlaicu” Băneasa. Ediţia din acest an a BIAS este dedicată împlinirii a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia şi a 100 de ani de la înfiinţarea aviaţiei de vânătoare în România.

sâmbătă 30 iulie 2016 , 15:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Spectacolul aviatic, ajuns la a opta ediţie, a început sâmbătă dimineaţă, pe Aeroportul "Aurel Vlaicu” Băneasa fiind peste 100 de aeronave civile şi militare, care fac acrobaţii aeriene sau sunt expuse publicului.

Aşii aviaţiei militare şi civile din România, dar şi din Spania, Ucraina, Cehia, SUA, Grecia, Bulgaria, Austria, Lituania încântă spectatorii cu acrobaţii aeriene şi demonstraţii de elită.

La BIAS 2016 sunt prezente Forţele Aeriene ale Spaniei, care evoluează cu F 18 ”Hornet”, aeronave de luptă folosite pentru operaţiuni aeriene şi expun la sol

o aeronavă F 18 şi un avion de transport Construcciones Aeronauticas CN-235.

Forţele Aeriene ale Ucrainei evoluează cu Suhoi Su 27 ”Flanker”, aeronavă de luptă de înaltă performanţă, concepută pentru impunerea superiorităţii aeriene în zonele de conflict. Spectatorii pot vedea aeronava şi la sol, alături de un avion de transport Antonov An 26.

Aeronave moderne de vânătoare multirol Saab 39 Gripen, folosite pentru atac la sol, lupte aeriene şi recunoaştere, şi aeronave de luptă multirol L-159 ALCA sunt prezentate într-o demonstraţie de măiestrie aeriană de către Forţele Aeriene ale Cehiei.

Forţele Aeriene ale SUA participă la show-ul aerian cu F 15 ”Eagle”, aeronave americane de luptă tactică, acestea fiind expuse şi la sol, alături de un Hercules C-130 Alabama National Guard.

La BIAS mai sunt prezente Forţele Aeriene ale Greciei, care expun la sol avionul de vânătoare francez Mirage 2000, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol şi recunoaştere, iar Forţele Aeriene ale Bulgariei le prezintă vizitatorilor avionul cu reacţie Suhoi Su 25, proiectat să asigure suport aerian pentru forţele terestre.


Pe platforma aeroportului este expusă pentru vizitatori şi o aeronavă NATO AWACS.

Profesioniştii din elita Forţelor Aeriene Române, fac demonstraţii aeriene la manşa aeronavelor MiG 21 LanceR, IAR 99 Şoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, şi C 27 Spartan, dar şi exerciţii de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian,, scrie news.ro.

De la spectacolul aerian nu lipsesc nici aşii Aeroclubului României- Hawks of Romania, Vulturii Tricolori, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings.


Spectacole aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică şi lumini sunt oferite  de Iacări Acrobaţi.

Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, evoluează cu două aeronave unice, F4U Corsair şi B 25 Mitchell.

La BIAS 2016 participă şi pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

Exerciţii executate cu măiestrie şi siguranţă sunt oferite de piloţi ai companiei naţionale de transport aerian, TAROM.


Cei care au venit la BIAS pot vedea la sol zeci de aeronave civile, de la avioane ultrauşoare, până la business jet-uri, dar şi aeronave militare MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, IAR-330 Puma, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R şi un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Spectacolul aerian din acest an se va încheia sâmbătă seara, cu concerte susţinute  de Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici& Teo Boar, Nicu Alifantis şi Linda Teodosiu, câştigătoarea ”Vocea Germaniei”.


Peste 130 de poliţişti bucureşteni asigură ordinea siguranţa rutieră în zona Aeroportului "Aurel Vlaicu”, în timpul spectacolului aerian.

Cea de-a opta ediţie a Bucharest International Air Show& General Aviation Exhibition este organizată de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Forţele Aeriene Române, Aeroclubul României, ROMAERO, Clubul Sportiv AIBO şi ROMATSA, sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre... Eliminare in lacrimi si scandal la Survivor Romania 2021. Cine a fost eliminat dintre Irisha, Elena Marin, Bogdan Urucu si Sorin Puscasu?
spotmedia.ro
Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție Adevăratul urs Arthur, împușcat în fiecare zi. În alte țări ar fi declanșat o revoluție
spotmedia.ro
Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci... Cristian Mustață, BCR, la Digital Shift: Nu vei mai merge la bancă să iei un credit, ci îi vei spune lui George unde vrei să mergi în vacanță și el va face ca asta să se întâmple
b1.ro
S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"! S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!
infoactual.ro
Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă Semnal de alarmă pentru români! Utilizați acest medicament cu mare grijă
infoactual.ro
Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite Horoscop 8 mai 2021. Zi de risc. Astrolog: Nu lua decizii pripite
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si